UBLAŽITE SEBOREIČNI DERMATITIS VERUM AC KREMOM

by | 03.06.2023

Neprijatne simptome možete da suzbijete prirodnim preparatom

UBLAŽITE SEBOREIČNI DERMATITIS VERUM AC KREMOM  

Seboroični dermatitis je inflamatorna bolest kože. Najčešće pogađa kožu glave i uzrokuje pojavu kožnih ljuspica ili peruti. Prirodni preparati mogu da ublaže ove simptome.

Seboreični dermatitis je hronično stanje

Seboroični dermatitis je najčešće rezultat alergije ili autoimune reakcije. Nije zarazan i poredstavlja hronično stanje. To znači da može da se drži pod kontrolom, ali ne u potpunosti da se izleči. Pored na kože glave, može da se pojavi na licu i gornjem delu tela.

Iako seboroični dermatitis može da se drži pod kontrolom klasičnim lekovima. Ipak je bolje pokušati s prirodnim jer ne sadrže jake hemikalije.

Seboreični dermatitis: Obratite pažnju na okidače

Nije baš sasvim sigurno određeno šta konkretno izaziva seboreični dermatitis, ali se pretpostavlja da postoje okidači:

  • Stres: Može izazvati mnoge sipmtome na koži, uključujući i seboroični dermatitis. Pokušajte da izbegnete stresne situacije koliko god je to moguće.
  • Alergijska reakcija: Takođe može da bude okidač. Pokušajte da vodite dnevnik i da tačno utvrdite da li vam škode određeni alergeni iz okruženja.
  • Izbegavate sintetičke tkanine: Velika je verovatnoća da izazivaju iritaciju kože ako zimi nosite sinttičke kape. Bolje je da izaberete pamučne.

Preventiva

Trebalo bi da uvedete neke nove životne navike jer će vam pomoći da olakšate simptome:

Redovno perite kosu blagim šampnom, a druga zahvaćena područja na telu perite blagim sapunom. Izbegavajte gelove za oblikovanje kose i sprejeve za kosu. Izbegavajte proizvode na bazi alkohola jer mogu izazvati reakciju. Podržite svoj imuni sistem. Vodite računa o ishrani bogatoj vitaminima E, C i K.

Pomoć iz prirode

Za ublažavanje seboreičnog dermatitisa mogu da pomognu prirodni proizvodi poput VERUM AC. Ona sadrži ulje jojobe, vitamin B3 i eterično ulje čajevca. Ne sadrži parabene, veštačke boje i mirise. Pored toga, namenjena je za sve uzraste.

Ulje jojobe ima intiupalna svojstva i odlična je za regeneraciju kože. Ulje čajevca ima snažna antivirusna, antibakterijska i antigljivična svojstva. Vitamin B3 je važan za jačanje imuniteta, a ima i blagotvorno destvo za kožu i kosu.

VERUM AC KREMA, 100 ml, možete da poručite na ove brojeve telefona:

MAGIČNO BILJE PRODAVNICE:

Maksima Gorkog 25, Beograd (blizu Kalenić pijace)
011/245-07-82
011/242-09-55
064/643-30-55
Radno vreme:
Radnim danima 8h-20h,
Subotom 9h – 15h

Brankova 16, Beograd
011/328-35-07
Radno vreme:
Radnim danima 9h – 17h
Subotom 9h – 15h