SVA PRIRODNA REŠENJA PROTIV PARAZITA NA JEDNOM MESTU

by | 23.05.2022

Đumbir, pelin, lan, cimet, amla, bosiljak… Kako da izaberete najefikasnije rešenje

 

Uznemireni ste, imate lošu probavu, umorni ste, patite od glavobolja… Da li ste imali ove simptome, a da ne znate njihov uzrok? Postoji rešenje.

Možemo postati stalni ili privremeni domaćin od sto pedeset do dve hiljade vrsta parazita. U našem telu nalaze se milioni bakterija i drugih stranih organizama. Mnogi organizmi su zdravi i potrebni našem telu, ali postoje paraziti koji se nalaze u organizmu i koji loše utiču na zdravlje.

Brojne bolesti koje stvaraju paraziti su: astma, bolesti srca, anoreksija, alergije, dijabetes, glavobolja, artritis, kolitis, ane­mija, upala jetre, problemi sa sinusima…

U prirodi možete naći mnogo „partnera” koji će vam pomoći u borbi protiv parazita. Ovo su naj­pozna­tiji.

 

ĐUMBIR

Đumbir je izuzetna začinska i lekovita biljka koja sadži mnogo korisnih supstanci. Jak je antioksidant, jača imunološki sistem, štiti od parazita, sprečava rast bakterija, blagotvorno deluje na probavni sistem, odlično deluje na prehladu, grip, kašalj, sinusitis, kao lek za mnoge alergijske i kožne bolesti, brohnijalnu astmu, snižava holesterol u krvi, smanjuje bol kod reumatizma, artritisa, bolova u mišićima, poboljšava moždanu cirkulaciju, jača krvne sudove, snižava krvni pritisak. Ovo je možda najbolji prirodan lek protiv otrova koji se deponuju u ćelijama tela i truju celo telo.

PELIN

Pelin je jedna od retkih biljaka koje deluju snažno na parazite. Sadrži tujone i izotujone koji ubijaju ne samo odrasle parazite nego i njihova jajašca. Među sastojcima pelina je i santonin, poznat kao lek protiv parazita. Prisutan je i seskviterpen lakton koji slabi membrane parazita, te ih lako ubija. Osim toga, pelin poboljšava varenje, poboljšava libido, otklanja probavne smetnje kao što je nadutost, omogućava bolju cirkulaciju, pomaže radu jetre i žuči. Podjednako je efikasan u borbi protiv gljivica, bakterija i virusa, tako da je pogodan za lečenje gotovo svakog oboljenja. Reguliše poremećaje u organizmu, kao što su smetnje u razmeni materija, gojaznost, psihički poremećaje nastale nepravilnim radom probavnih organa, jetre, žuči, slezine, ženskih polnih organa i hormona uopšte.

KARANFILIĆ

Karanfilić sadrži mnogo eteričnog ulja, vitamina A, B1, B2; mineralne supstance: magnezijum, kalcijum, natrijum, fosfor, gvožđe. To je snažan agens protiv infekcija koji suzbija gnojnu mikrofloru, poboljšava varenje, jača želudac i jetru, kao i pamćenje, normalizuje moždanu cirkulaciju. Koristi se za mnoge poremećaje povezane sa nakupljanjem toksina, kao i urinarne, intestinalne i plućne infekcije. Deluje analgetski i antide­presivno. Uklanja sluz i alergene iz tela.

ZELENI ČAJ

Glavni terapeutski efekat zelenog čaja je da ojačava zidove krvnih sudova i povećava njihovu elastičnost. Poznato je da skladišti vitamin C, sprečava stvaranje krvnih ugrušaka i poboljšava cirkulaciju krvi. Važno dejstvo zelenog čaja: izlučuje otrovne materije iz organizma, produkte infektivnih i upalnih procesa.

CIMET

Cimet je efikasan kod gripa i upale grla, grčeva mišića, bronhijalne astme i kožnih bolesti. Olakšava varenje teške hrane, sprečava nakupljanje gasova, oslobađa kolike. Većina fitoterapeuta preporučuje cimet kao sredstvo za neurozu, gubitak pamćenja i mentalne poremećaje, depresivna stanja, multiplu sklerozu i nakon moždanog udara.

BOSILJAK

Bosiljak je jedno od najboljih lekovitih biljaka. Pomoću vitamina C i antioksidanata štiti srce i krvne sudove od štetnog delovanja slobodnih radikala, pomaže u smanjenju nivoa holesterola u krvi, minimizuje stres, smiruje živce, smanjuje pritisak i jačinu upale. Bosiljak oslično stimuliše imuni sistem.

INDIJSKI OGROZD (AMLA)

Amla je jedna od najmoćnijih biljaka sa Istoka. U amli se nalaze: nikotinska kiselina, karoten, riboflavin, tiamin, metionin, tanin, glukoza, albumin, celuloza, kao i kalcijum, gvožđe, fosfor, bakar i razne gume. Plod je bogat flavonoidima, taninima i pektinom i obnavlja tkivo. Prirodan je antioksidant, geroprotetktor i imunomodulator. Efikasan je antivirusni, antibakterijski i antifungalni agens. Koristi se za anemiju jer stimuliše sintezu hemoglobina, pročišćava jetru i krv. Efikasan je kod dijabetesa, kod hroničnih bolesti pluća, normalizuje rad creva (zatvor, nadutost i crevne kolike).

SEME ANISA

Anis podstiče rad organa za varenje, deluje na parazite, kašalj i dezinfikuje. Koristi se protiv bronhitisa, grčeva, bolesti gastrointestinalnog trakta, oboljenja mokraće. Glavne indikacije za unutrašnju upotrebu anisa su: neuronska dispepsija, nadutost, migrena, vrtoglavica, sinkopa nervnog porekla, bolna mentruacija, razdražljivost, parazitske invazije, astma, bronhijalni grčevi, kašalj.

LIŠĆE ORAHA

Orah je plod pun antioksidanata i hranljivih materija. Lišće oraha deluje antibiotski i protivgljivično. Čaj spremljen od orahovog lišća primenjuje se kao sredstvo za čišćenje krvi, protiv kožnih oboljenja, šećerne bolesti i žutice, hemoroida, parazita, kostobolje, a zbog niskog procenta natrijuma preporučuje se i bubrežnim bolesnicima.

BELI LUK

Jedan od najvećih „ubica” bakterija, parazita i virusa. Od davnina poznat je u narodnoj medicini i čest sastojak u raznim jelima. Beli luk sadrži azotne supstance, natrijum, kalijum, selen, kalcijum, magnezijum, silicijum, sumpornu i fosfornu kiselinu, vitamin C, D, B, fitosterole i eterična ulja. Bogat je fitoncidima, kao što je alicin. Prema nekim istraživačima, alicin je izuzetno delotvoran kod infekcija i upala. Sadrži više od četiri stotine različitih mineralnih sastojaka, uključujući mnoge antioksidanate.

MEŠAVINA LANA I KARANFILIĆA

Sastojci: Sto grama semena lana i deset grama karanfilića.

Karanfilići su, zapravo, nezreli, neotvoreni cvetni pupoljci zimzelenog tropskog drveta iz porodice mirta. Dok su sveži, ružičasti su, a osušeni menjaju boju u smeđu.

Priprema: Sve zajedno usitniti u prah, u mlinu za kafu. To je vaš lekovit prah za čišćenje

Primena: Uzimati svaki dan po dve ravne supene kašike, tokom tri dana. Prah možete dodati u kuvanu hranu, u jedan obrok, ili ga pojesti, i nakon toga popiti čašu tople vode (najbolje je u jutarnjim satima). Nakon tri dana korišćenja smese, napravite pauzu tri dana. Zatim ponovite.

Smesu treba konzumirati mesec dana.

Delovanje: Nemojte da vas zbuni reakcija organizma kao što su svrab, osip, herpes, promena boje stolice, urina ili slično. Ako to primetite, to je znak da se organizam čisti. Ovo je vrlo delotvorno sredstvo. Ova mešavina ostaje na zidovima gastrointestinalnog trakta, a rezultat je da će paraziti biti „prisiljeni” da napuste vaš organizam.

Za poboljšanje rezultata, preporučuje se korišćenje uvarka lana, na prazan želudac. Za čišćenje organizma dobro je, takođe, uzimati kiselo-mlečne proizvode, semenke bundeve, suncokreta, orahe, peršunov list te sveže ceđene sokove od voća i povrća.