ŠTA SE NIKADA NE PODGREVA U MIKROSTALASNOJ

by | 26.02.2022

Hot dog, zamrznuto meso i brokoli  otapajte na klasičan način

Iako je korišćenje mikrotalasne rerne nesumnjiva pomoć  u kuhinji, postoje neke namirnice kojima nije mesto u ovoj rerni.

Kako prenosi magazin Dejli mil viršlama nije mesto u mirkotalasnoj. U osnovi, nije im mesto ni  u  tanjiru, s obzirom na kvalitet, ali ako ste već rešili da ih jedete znajte da  kada se  obrađeno meso  podgreva u mikrotalasnoj može doći do oksidacije holesterola, a on je povezan s bolestima srca.

 Svako od nas je barem jednom zaboravio da izvadi meso iz zamrzivača na vreme. Tada nam se kao dobra ideja čini  otapanje u mirkotalasnoj. Međutim, Riders dajdžest piše da ovo može biti opasno ukoliko se toplota ne rasporedi ravnomerno. Neka mesta bi mogla ostati smrznuta, a u tom slučaju se javljaju bakterije koje su opasne po organizam.

 Neka istraživanja ukazuju da mikrotalasna rerna uništava veliki broj nutrijenata koji se nalaze u brokoliju i sličnom povrću. Savetuje se da ove namirnice kuvate na pari kako bi zadržala sva zdrava svojstva.

 Dozvoljeno je podgrevati krompir, ali ipak morate biti na pažljivi. Ukoliko ga pustite da se ohladi do kraja i onda ponovo zagrejete u mirkostalasnoj, može doći do botulizma – trovanja koje je opasno po život.