Prirodne pomade za duže trepavice

by | 09.10.2023
Prirodne pomade za duže trepavice

Jednostavni sastojci koji će vam omogućiti da dobijete zdrave, duže trepavice

Guste i duže trepavice daju magični dodir očima, osim što štite oči od peska, prašine i drugih nečistoća. Međutim, ponekad trpavice mogu da postanu slabe ili da opadaju. Saznajte kako da popravite stvari.

Prirodni preparati za duže trepavice

Donosimo vam nekoliko jednostavnih recepata s prirodnim sastojcima koji će vam pomoći da vaše oči dobiju magičan izgled.

Ricinusovo ulje za duže trepavice

Ricinolna kiselina je glavna komponenta ricinusovog ulja i čini oko 90% . Budući da pospešuje rast kose, ništa manje dejstvo nije ni sa trepavicama. Trebaće vam 1 kašičica hladno ceđenog ricinusovog ulja i nekoliko pamučnih štapića. Pre nanošenja ricinusovog ulja, dobro očistite trepavice blagim sapunom i vodom i dobro osušite. Umočite pamučni štapić u hladno ceđeno ricinusovo ulje i nanesite ga duž gornjih i donjih trepavica. Izbegavajte da ulje uđe u oči. Držite ulje preko noći i isperite ga sledećeg jutra.

Kokosovo ulje

Kokosovo ulje može da se koristiti i za lečenje proređenih i oštećenih trepavica i za njihov ponovni rast. Trebaće vam 1 kašičica hladno ceđenog kokosovog ulja i gomila pamučnih štapića. Pre nanošenja ulja, operite trepavice blagim sapunom i vodom pre nego što ih osušite. Umočite pamučni štapić u kokosovo ulje i nanesite ga duž gornjih i donjih trepavica. Izbegavajte da ulje uđe u oči. Ostavite ulje preko noći. Isperite ga sledećeg jutra.

Vitamin E za duže trepavice

Vitamin E je poznat po svojoj sposobnosti da kondicionira i hrani folikule dlake. Ulje vitamina E se može naneti direktno na liniju trepavica ili kombinovati s drugim uljima i sastojcima kako bi se napravio serum za trepavice.

Vitamin E je moćan antioksidans koji može pomoći u smanjenju oksidativnog oštećenja koje uzrokuje povećanje gubitka kose. Takođe sadrži jedinjenja tokotrienola koja mogu pomoći u povećanju broja pramenova kose. Dakle, može doprineti dužim trepavicama.

Zeleni čaj

Zeleni čaj je bogat izvor polifenola zvanog epigalokatehin-3-galat (EGCG), koji može poboljšati rast kose i trepavica. Trebaće vam 1 kašičica listova zelenog čaja (ili 1 kesica čaja) i 1 šolja vrele vode. Pomešajte dva sastojka i ostavite da odstoji 5-10 minuta. Procedite tečnost i pijte toplu. Takođe možete ohladiti čaj i naneti ga lokalno na gornje i donje linije trepavica pomoću pamučnog štapića. Takođe, pijte po šolju čaja dva puta dnevno.

Ši puter

Ši puter je bogat vitaminom C, prepun je antioksidansa i antiinflamatornih svojstava . Vitamin C sprečava oštećenje slobodnih radikala i pojačava kolagen. Dakle, shea puter vam može pomoći da održite gustoću vaših trepavica i podstaknete njihov rast.

Šta uraditi: Uzmite malo ši putera i trljajte ga između prstiju dok se ne otopi. Nanesite ga na gornje i donje trepavice. Ostavite preko noći.

Savet plus: Masaža

Masaža pomaže u poboljšanju cirkulacije. Redovno masiranje kože glave, bilo sa ili bez ulja, može poboljšati dužinu i debljinu kose. Nežno masiranje očnih kapaka može vam pomoći da dobijete slične rezultate.

Odricanje od odgovornosti: Sadržaj pružen na www.magicnobilje.com na temu koje se tiču zdravlja i ishrane ne sme se smatrati zamenom za profesionalni savet, dijagnozu ili tretman. Uvek se obratite kvalifikovanim stručnjacima za bilo kakve nedoumice koje imate u vezi sa zdravljem i medicinskim stanjima.

Gorodenkoff / gettyimages.com