Tibetanski eliksir mladosti: Recept za dugovečnost i dobro zdravlje

by | 14.06.2024
Tibetanski eliksir mladosti: Recept za dugovečnost i dobro zdravlje

Delimo sa vama neverovatan recept: tibetanski eliksir mladosti. Otkrivamo vam kako se pravi i konzumira. Ubrzo ćete osećati poboljošanje u vodu jačeg imuniteta i fizičke snage. 

Svi žele da budu zdravi, da žive dugo i da ostanu što vitalniji. A to je moguće ako vodite računa o svom zdravlju, i nikada nije kasno da to učinite! Delimo sa vama neverovatan recept: tibetanski eliksir zdravlja sa delotvornošću dokazanom tokom stotina godina istorije upotrebe. Ima veoma jednostavan sastav, ali moćno deluje na telo.

Tibetanski eliksir mladosti

Ovaj čuveni tibetanski recept poznat je po svojim mnogim blagodetima  na zdravlje, kao što su jačanje imunološkog sistema, poboljšanje zdravlja, povećanje fizičke snage. Naravno, tu je i podmlađivanje lica i tela. Da li može da postoji nešto bolje?

Bilje koje se nalazi u sastavu vog recepta ima antiinflamatorna, antioksidativna i imunomodulatorna svojstva. Takođe, poboljšava metabolizam, jačaju srce i krvne sudove, poboljšavaju cirkulaciju i varenje, pomažu koži da postane elastična, normalno hidratizirana i bez fleka i produžava život.

Smilje se ceni zbog svojih antiinflamatornih, antimikrobnih i antioksidativnih svojstava. Evo detalja o lekovitom smilju. Ova biljka sadrži spoj koji se zove arzanol, koji ima snažna antiinflamatorna svojstva. Ovo može pomoći u smanjenju upala i bolova povezanih sa različitim stanjima, uključujući artritis. Takođe, smilje je korisno za tretiranje infekcija kože i rana. Može poboljšati cirkulaciju krvi, ubrzava zarastanje rana i uopšte je dobro za regeneraciju kože.

Kamilica sadrži flavonoide i etarska ulja koja imaju protivupalna svojstva. Može pomoći u smanjenju upala i iritacija, kako unutrašnjih tako i spoljašnjih. Odlična je i u borbi protiv infekcije. Kamilica je korisna za ublažavanje raznih probavnih tegoba kao što su grčevi, nadutost, gasovi, i sindrom iritabilnog creva (IBS).

Kantarion ima protivupalna svojstva koja pomažu u smanjenju upala, što ga čini korisnim za tretiranje rana, opekotina i drugih upalnih stanja kože. Ima i antimikrobna svojstva koja mogu pomoći u borbi protiv bakterijskih i virusnih infekcija. Kantarion može pomoći u ublažavanju probavnih problema kao što su gastritis, čirevi i iritabilni crevni sindrom.

Pupoljci breze su poznati po svom diuretičkom dejstvu, što znači da mogu pomoći u povećanju izlučivanja urina. Ovo je korisno za detoksikaciju organizma i za lečenje problema sa mokraćnim putevima, kao što su infekcije bešike i bubrežni kamenci. Takođe, sadrže spojeve koji imaju protivupalna svojstva, što može pomoći u smanjenju upala u telu. Ovo je korisno za lečenje reumatskih oboljenja, artritisa i drugih upalnih stanja.

Kako se pravi tibetanski eliksir mladosti?

Sastojci:

  • 100 g smilja
  • 100 g kamilice
  • 100 g kantariona
  • 100 g pupoljaka breze

Priprema: Suvo bilje izmerite, stavite u lonac i prelijte litrom vode. Kada proključa, smanjite temperaturu i ostavite da krčka na najnižoj temperaturi 10-15 minuta. Uklonite lonac sa vatre, poklopite i ostavite da odstoji sat vremena. Procedite.

Ovaj eliksir uzimajte 2-3 puta dnevno pre jela, pola čaše 30 minuta pre jela. Da biste postigli najbolje rezultate, redovnost i doslednost su veoma važni. Da biste pojačali efekat podmlađivanja kože, preporučujemo da napravite tople obloge sa ovim sastavom na licu u trajanju od 15-20 minuta 2-3 puta nedeljno.

cococinema / gettyimages.com