PRIRODNI ANTIBIOTICI ZA URINARNE INFEKCIJE

by | 16.05.2023

Osim propisanih antibiotika, za suzbijanje infekcija možete koristiti lekovite biljke preparate koje suzbijaju bakterije

 

Urinarne infekcije prvenstveno su izazvane bakterijama, među kojima dominira ešerihija koli. Najčešći simptomi su učestalo i bolno bolno izbacivanje manjih količina urina, peckanje, osećaj neispražnjenosti bešike, bol u donjem delu stomaka, tamniji urin. Peckanje pri mokrenju ponekad je znak polne bolesti, zbog čega se savetuje i poseta ginekologu ili urologu.

Biljna mešavina za urinarne infekcije

Za njeno spravljanje trebaće vam:

Kukuruzna svila – često se koristi u slučaju problema s urinarnim traktom, jer poseduje diuretska i umirujuća svojstva. Deluje direktno na tkivo i smiruje upale. Posebno se preporučuje u slučaju hroničnih i ponavljajućih infekcija. Zbog blagog dejstva, pogodna je i za decu.

Rastavić – takođe deluje kao prirodni diuretik, koji čisti bubrege i pomaže da se iz organizma izbace toksini i otpadne materije, eliminišući pritom bakterije koje izazivaju infekcije mokraćnih puteva. Rastavić ima sposobnost obnavljanja i jačanja tkiva.

Hajdučka trava – koristi se u lečenju upala, ali i kao preventivno sredstvo. Kao prirodni antiseptik, hajdučka trava sprečava razmnožavanje štetnih bakterija na tkivu urinarnog trakta, naročito u slučaju hroničnih infekcija.

Celer – ovaj biljni antiseptik i diuretik koristi se kao lek za urinarne infekcije, a pomaže i kao prevencija.

Sladić – smiruje iritacije, pojačava odbrambene mehanizme mokraćne bešike i sprečava širenje bakterija.

Recept: Pomešajte po 20 g kukuruzne svile, rastavića i hajdučke trave, listova celera i korena sladića, pa kašičicu mešavine prelijte šoljom ključale vode i ostavite to da odstoji poklopljeno pola sata. Procedite i popijte pre jela. Pijte po tri šolje čaja dnevno, sve dok ne potrošite celu mešavinu.

Ako vas muče urinarne infekcije, isprobajte:

D-MANOZA 420MG + EKSTRAKT BRUSNICE 200MG+ VITAMIN C 15MG

Dejstvo: D-manoza je prirodni prost šećer, monoglukanat, koji uspešno pomaže u borbi protiv ešerihije koli. U slučaju infekcije, ona se lepi za zid bakterije,obuhvata je celu i na taj način onemogućava slepljivanje bakterije na zid bešike. Time sprečava širenje infekcije. Ćelije ešerihije koli obložene D-manozom postaju nelepljive i lako se uriniranjem izbacuju iz organizma

VOLURINE predstavlja adekvatan sinergički efekat D-manoze, ekstrakta brusnice i vitamina C na urinarni trakt. D-manoza se nalazi u brusnici u manjoj količini, međutim, ekstrakt brusnice sadrži i proantocianidine koji takođe sprečavaju ešerihiju da se zalepi za uretru i bešiku. Pored toga,ima i imunostimulativni efekat. Kada se uzima zajedno sa D-manozom i vitaminom C, postiže se kompletan efekat koji obezbeđuje zdrav urinarni trakt.