PRIRODNA REŠENJA ZA GASTRITIS

by | 21.11.2021

 

Da biste pobeili gorušicu, nadimanje ili bolove u stomaku, primenite neko od ovih rešenja.

Sadržaj članka

Čuvarkuća i med  efikasan preparat za želudac
Mnoga iskustva pokazala su da smesa čuvarkuće i meda uspešno leči gastritis, i to samo nakon petnaest dana. Za lečenje gastritisa potrebno je pomešati 500 grama listova čuvarkuće samlevnih u blenderu sa 500 grama meda. Oni koji su koristili smesu tvrde da su izlečili čak i hronični gastritis.

Polen 

Za gastritis praćen povećanim izlučivanjem želudačnih sokova uzimati po jednu kašičicu polena 15- 20 minuta pre jela, dva puta dnevno (pre doručka i pre ručka), tokom mesec i po dana.

Cimet i med
Kada se cimetov prah, posut u dve supene kašike meda uzme pre jela, to smanjuje kiselinu i vari čak i „najteža” jela.

Šargarepa, aloja i med   
Med kao lek protiv gastritisa koristi se u kombinaciji sa sokom od biljke aloe vera i šargarepe. Jednostavno se pomešaju svi sastojci u istoj razmeri, i nakon što se sjedine, konzumira se svakodnevno, i to tri puta u toku dana po jedna mala kašika. Trebalo bi da se uzima oko trideset minuta pre svakog obroka, a tretman traje trideset dana. Ako je potrebno možete ga ponoviti, ali samo ukoliko napravite pauzu od četrnaest dana između dva tretmana.

Bokvica i med
Svež sok (sirup) isceđen iz listova ove dragocene biljke koristi se često za lečenje obolelog želuca i creva. Svakako najbolja kombinacija su bokvica i med u razmeri 1:2. Samo jedna supena kašika dnevno može vas rešiti svih tegoba i muka.
Kako se koriste bokvica i med za želudac
Da biste dobili ovaj izuzetan prirodan lek za želudac i creva, najpre svežu bokvicu dobro operite nad jačim mlazom vode kako biste uklonili svu prljavštinu, zemlju i ostale nečistoće, jer ona obično raste na zapuštenim – prljavim mestima.
Nakon pranja, treba sitno da je iseckate, sameljete (poslužiće i mašina za meso), ukoliko nemate blender. Na kraju sve stavite u sokovnik i dobro promešajte i iscedite tečnost.
Sirup od bokvice sa medom posebno je lekovit, i za tu namenu koristite isključivo pravi med, jer ga ovaj sirup svakako zaslužuje. Stavite duplo veću količinu meda u odnosu na čist sirup.
Bokvica i med kao lek doziraju se tri puta na dan, i to po jedna supena kašika. Za uzimanje ovog preparata treba da nabavite drvenu kašiku. Ovaj lekovit sok najbolje je da čuvate u frižideru. Nemojte ga uzimati na potpuno prazan stomak, ako vas muče želudačne tegobe.
Sok od bokvice sa medom, ukoliko se dozira prema uputstvu, izvanredno će delovati. On će na čudesan način da zaceli i regeneriše sluznicu želuca. Nije ni čudo što ga sve više prihvataju i lekari zvanične medicine. Ako ovoj recepturi dodate i čaj napravljen od jednakih delova kantariona i slatkog korena, lečenje će biti još uspešnije i brže.

Med od kestena   
Med od kestena veoma  je cenjen u našoj tradiciji zbog hranljivosti i lekovitosti. Posebno je dragocen kod želudačnih problema. Pomaže kod gastritisa i smetnji u varenju, štiti jetru i doprinosi boljoj cirkulaciji krvi.

Đumbir i med
Nervozan stomak, nadimanje želuca i često podrigivanje samo su neki od simptoma koji se javljaju kod gastritisa.
Đumbir i med pomoći će vam u lečenju ove bolesti i uspešno će ukloniti neprijatne simptome.
Smanjiće osećaj mučnine u želucu i znatno doprineti lakšem  i boljem varenju,  zahvaljujući prvenstveno đumbiru koji umiruje upaljenu sluzokožu želuca.
Za med se zna da je izuzetno dobar za želudac, tako da se ova dva sastojka izvanredno dopunjuju i postižu bolje rezultate ukoliko se koriste zajedno.

Med i propolis
Propisuje se oralno uzimanje meda, jedan do dva grama po kilogramu telesne težine, tri puta dnevno. Kod hiperacidnog gastritisa med uzimati dva sata pre jela, a kod hipoacidnog gastritisa uzimati ga u mlakoj vodi deset minuta pre jela. Terapija traje dvadeset do trideset dana.
Lečenje može biti i propolisom. Uzimati po dvadeset kapljica, tri puta dnevno pre jela u čaši tople vode. Lečenje traje tri do četiri nedelje, a bolovi nestaju već nakon sedam dana.