POBEDITE MUČNINU PRIRODNIM PUTEM

by | 19.06.2023

Ovaj nimalo prijatan simptom možete da ublažite biljem

Mučnina je čest simptom mnogih problema, uključujući dehidraciju, menstruaciju, trudnoću i još mnogo toga. Pobedite mučninu prirodnim putem sledeći naše savete

Pobedite mučninu: Šta će vam doneti olakšanje

Postoje prirodni lekovi koji imaju tendenciju da deluju kod raznih vrsta mučnine. Većina njih ima malo ili nimalo neželjenih efekata i mogu pomoći vašem telu na druge načine. Zato isprobajte neke od naših proverenih metoda.

Pobedite mučninu limunom

Utvrđeno je da limun smanjuju mučninu, naročito u trudnoći. Korišćenje eteričnog ulja u ovlaživaču može biti od pomoći. Takođe dodajte malo limunovog soka u vodu ili čaj i doneće vam olakšanje.

Cimet

Utvrđeno je da cimet smanjuje simptome mučnine. Najbolje deluje u kombinaciji s drugim prirodnim lekovima koji ublažavaju mučninu, na primer poput limuna. Napravite čaj tako što ćete štapić cimeta preliti šoljom ključale vode. Ostavite da odstoji deset minuta. Sačekajte da se čaj smlači pre nego što počnete da ga pijete.

Napomena: Ukoliko uzimate lekove za razređivanje krvi ili insulin izbegavajte cimet.

Kim

Kim pomaže kod raznih probavnih tegoba, uključujući grčeve, zatvor dijareju i mučninu. Sve što treba da uradite je pola kašičice semenki stavite u pola litre vode. Kada počne da ključa kuvajte oko dve minuta. Sklonite sa ringle, ostavite da se čaj ohladi na sobnu temperaturu i pijte po gutljaj na svakih pola sata.

Komorač

Naučna istraživanja su dokazala da je komorač odličan za mučnine u slučaju menstruacije. Kašičicu čaja prelijte šoljom ključale vode. Ostavite poklopljeno pola sata, procedite i pite do dve šolje dnevno.

Pobedite mučninu čajem od nane

Mentol je glavni sastojak nane, a on može da smiri stomak, smanji mučninu i grčeve. Mučninu možete da pobedite i aromaterpijom s eteričnim uljem nane. Ili možete da skuvate čaj od svežih ili suvih listova nane. Pijte jednu do dve šolje dnevno.

Voda

Voda je apsolutno neophodna za smanjenje mučnine, jer je poznato da dehidracija pogoršava simptome. Nemojte piti gazirana pića jer mogu da izazovu nadimanje, pa i mučninu. Limunada je takođe dobra opcija.

Foto: bhofack2 / gettyimages.com