Piling za telo: 3 domaća recepta

by | 19.09.2023
Piling za telo: 3 domaća recepta

Koža je najveći organ u telu i za negu neophodno je redovno uklanjati mrtve ćelije s provršine

Piling vam pomaže da kožu održite mekom i otpušite pore, smanjujući rizik od belih tačaka, mitesera i akni. Takođe pomaže u smanjenju fleka, promene boje i pigmentacije kože iznošenjem novih ćelija kože na površinu.

Piling pomaže koži da zablista

Najbolji deo je što ne morate da idete u salon da biste to uradili. Umesto toga, to možete lako da uradite iz udobnosti svog doma. Ali kako ukloniti mrtvu kožu sa lica?

Kao što mnogi veruju, čišćenje, toniranje i hidratacije je dovoljno da vaša koža bude besprekorna. Međutim, piling pomaže u podmlađivanju kože. U ovom članku ćemo razgovarati o prirodnim recepatima za piling kože kod kuće.

U procesu pilinga koristimo proizvode koji pomažu u uklanjanju stare kože i otkrivanju nove kože ispod. Postoje, pre svega, dva načina na koje možemo piling kože – fizički i hemijski piling.

Fizički piling uključuje upotrebu pilinga za telo, dok hemijski piling sadrže enzime koji svojim hemijskim delovanjem mogu pomoći u uklanjanju mrtvih ćelija sa kože. Drugi tretmani kože koji uključuju uklanjanje gornjeg sloja kože su dermoabrazija i mikrodermoabrazija.

Piling: Tri domaća recepta

1. Šećer i med

I smeđi i beli šećer mogu pomoći u pilingu kože. Med u ovoj mešavini će vam pomoći da navlažite kožu i sprečite oksidativno oštećenje.

Sastojci:

  • 1 kašika šećera
  • 1 kašičica sirovog meda

Priprema: Pomešajte med i šećer. Nežno trljajte po koži nekoliko minita, a zatim je isperite. Koristite ovaj jednostavan piling 1-2 puta nedeljno.

2. Četkica za zube

Ovo je jedan od najlakših lekova za piling usana. Balzam za usne omekšava mrtvu kožu prisutnu na površini usana. Dlake četkice za zube mogu pomoći da se ovo pomeri i da vam daju glatke i pune usne.

Sastojci:

  • Balzam za usne
  • Četkica za zube

Priprema: Nanesite hidratantni balzam za usne na usne i ostavite da odstoji 15-20 minuta. Sada uzmite četkicu za zube i nežno je trljajte kružnim pokretima na usnama. Isperite mrtvu kožu koja se ljušti običnom vodom. Radite ovo dva puta nedeljno.

3. Maslinovo ulje

Dok mlevene koštice eksfoliraju kožu, maslinovo ulje će hraniti divnom kombinacijom masnih kiselina i esencijalnih hranljivih materija.

Sastojci:

  • 2-3 koštice maslina
  • 2 kašike maslinovog ulja

Priprema: Sameljite koštice maslina i dodajte maslinovo ulje. Nežno utrlajte na kožu nekoliko minuta. Isperite kožu blagim sapunom. Radite ovo jednom nedeljno.

Odricanje od odgovornosti: Sadržaj pružen na www.magicnobilje.com na temu koje se tiču zdravlja i ishrane ne sme se smatrati zamenom za profesionalni savet, dijagnozu ili tretman. Uvek se obratite kvalifikovanim stručnjacima za bilo kakve nedoumice koje imate u vezi sa zdravljem i medicinskim stanjima.

CentralITAlliance / gettyimages.com