OČISTITE TELO OD NIKOTINA

by | 31.10.2021

Detokcikacija efikasna uz pomorandžu, brokoli, spanać, kivi i šargarepu

 

Postoje namirnice koje vam mogu pomoći da izbacite nikotin iz tela. Detoksikacija je najefikasnija uz spanać, šargarepu, pomorandžu, kivi i brokoli.

Brokoli je bogat vitaminima C i B5, a poznato je da konzumiranje duvana smanjuje nivoe vitamina C u organizmu. I ne samo brokoli, pomažu i karfiol, prokelj, kelj, repa, kupus, rukola i keleraba.

Sok od pomorandže bogat  je vitaminom C. Redovna konzumacija pomorandži će ubrzati metabolizam i osloboditi vas stresa. Nikotin razgrađuje kolagen, važnu belančevinu u organizmu, a vitamin C igra vitalnu ulogu u njegovom formiranju.

Nikotin takođe narušava kvalitet kože. Sok od šargarepe sprečava njeno starenje i omogućava joj da se oporavi. Sadrži vitamine A, C, K i B koji su dokazano efikasni u izbacivanju nikotina.

Spanać  je jedno od najzdravijih povrća jer sadrži velike količine folne kiseline. Ona štiti pankreas od štetnih efekata koji su izazvani nikotinom. Konzumiranje spanaća preporučuje se i osobama sa visokim krvnim pritiskom jer ga kalijum snižava.

Kivi normalizuje nivoe vitamina A, C i E. Još jedna prednost kivija je ta što pomaže u čišćenju jetre.