OČIŠTITE ORGANIZAM OD SOLI UZ LOVOROV LIST

by | 10.10.2021

Čaj od lovora odlično je rešenje za detoksikaciju

Lovor je vrtna biljka koja se može koristi ne samo za začinjavanje jela – od lovora se pripremaju razni lekoviti preparati, kao i čaj koji se koristi za izbacivanje soli iz organizma kojim ćete pročistiti telo od nagomilanih toksina.

Lovor se takođe koristi u lečenju probavnih i kardiovaskularnih smetnji, gihta i reume, kao i kod nervoze i nesanice. Eterično ulje lovora izvrsno je za inhalacije, a vrlo je korisno i za dezinfekciju prostora u sezoni prehlada i viroza.

Toksini zarobljeni u našem telu usporavaju prirodne funkcije. Toksini su sva hemijska jedinjenja koja imaju štetan uticaj na telo, a mogu doći iz hrane, vazduha, vode, plesni, odeće, čak i mobilnih telefona. Uvek se nakupljaju u našem telu i to je neizostavan deo života.

Čaj za izbacivanje soli
U tri decilitra ključale vode spustiti pet grama lovorovog lista i kuvati pet minuta. Kasnije skinuti sa vatre i natočiti u termos da odstoji. Rastvor procediti i piti sa prekidima tokom celog dana u manjim gutljajima. Ne sme se popiti sve odjednom jer mogu nastupiti komplikacije.
Terapiju ponavljati tri dana, a nakon pauze od nedelju dana kura se može ponoviti. Nemojte se čuditi ukoliko vam mokraća bude ružičasta i budete mokrili skoro svakih pola sata. Soli počinju intenzivno da se rastvaraju i nadražuju mokraćnu bešiku. Da se soli veoma dobro rastvaraju, možete se uveriti nakon dve nedelje.

Svež lovorov list
Lovrov list se koristi kao začin, ali i kao lek, zbog svog posebnog sastava. Lovor deluje antioksidantno, protivupalno i antivirusno. Zbog lekovitog sastava, lovor se koristi da smanji stres i teskobu, poboljša imunitet, zdravlje disajnog trakta, probave, zdravlje kose i kože, koristi se za masažu bolnih zglobova i mišića, za izradu sirupa protiv kašlja…

Lovorov list možete zapaliti i tako u vazduh ispustiti linalol, aromatičan spoj koji opušta i umiruje. U dimu se nalaze i drugi vredni sastojci koji deluju na smanjenje stresa i glavobolja.