NE BACAJTE ISKORIŠĆENE KESICE ČAJA

by | 22.08.2023

Sledeći put zastanite pre nego što krenete da ih bacite jer možete da imate koristi

NE BACAJTE ISKORIŠĆENE KESICE ČAJA  

Da li ste neko ko voli da pije čaj, ali na kraju baci iskorišćene kesice čaja? Nemojte to da radite. Zato nastavite da čitate da otkrijte na koji način možete da ih upotrebite.

Ne bacajte upotrebljene kesice čaja

Donosimo vam super jednostane trkikove s kesicama čaja jer oni mogu da vam se nađu pri ruci u mnogim situacijama:

Hladan oblog

Umorni ste, previše ste radili za računarom ili su u pitanju ogrebotine na koži, svrab i crvenilo od ujeda insekata. U tom slučaju uzmite upotrebljene kesice čaja stavite ih u hladnu vodu, ostavite oko minut, iscedite i stavite kesice preko očiju ili na iziritiranu kožu. Ovo će dati umirujući efekat.

Biljno đubrivo

Samo otvorite korišćene kesice čaja i pospite listove čaja u svoje biljke ili baštu i poprskajte malo vode. Listovi su prirodni izvor hranljivih materija i mogu poboljšati kvalitet zemljišta.

Omekšajte meso

Dok pripremate marinade za mesne užitke, samo potopite neke korišćene kesice čaja u marinadu, to će pomoći da meso bude mekano i takođe će smanjiti vreme kuvanja.

Čišćenje

Da, ovo će vas možda iznenaditi, ali tvrdokornee mrlje zapravo možete očistiti korišćenim kesicama čaja. Uzmite osušene kesice čaja i umočite ih u posudu, a potom s tim kesicama izribajte mrlje.

Zaštita od insekata i mrava

Stavite osušene kesice čaja na mesta gde često nalazite mrave. Miris može držati insekte i mrave dalje od kuće i kuhinje.

Ispiranje kose

Uzmite iskorišćene kesice crnog čaja, prokuvajte, ohladite vodu i isperite kosu. Ovo je savršeno za tamnu kosu jer će joj povratiti sjaj.

Foto: Dzurag / gettyimages.com