NARODNE VIJAGRE

by | 31.07.2022

 Odlične u borbi protiv impotencij, vraćaju polnu moć

Kao i kod mnogih bolesti, i u borbi protiv impotencije ne deluju sve biljke isto na različite ljude, smatraju brojni poznati travari.

Nekome će pomoći jedna, drugome druga biljka, iako se radi o istoj tegobi ili oboljenju. Za pacijenta koji se odluči za biljnu terapiju, najvažnija je upo­rnost, da „ne digne ruke” posle izostanka rezultata u kratkom roku i da isproba što više biljnih lekova.

Recept 1: Crni luk

Uzimati kao sredstvo za jačanje. Za odvar uzeti dve do tri glavice sitno seckanog luka i preliti sa četiri decilitra ključale vode. Piti po deciltar, tri puta dnevno. Ne sme se upotrebljavati kod oboljenja digestivnog trakta, ali ni kod kardiovaskularnih oboljenja.

Recept 2:

Peršun i korijander

Uzeti jednake delove listova peršuna i korijandera (suvih ili svežih), usitniti ih. Stalno uzimati sa hranom po jednu supenu kašiku dnevno.

Recept 3: Orah

Pomešati isitnjena jezgra oraha i meda u jednakim količinama. Uzimati po dve kafene kašičice dva do tri puta dnevno, pola sata posle jela, pijući mleko u malim gutljajima. Tretman traje dvadeset do mesec dana.

Recept 4: Vimenjak (lat. Platanthera bifolia)

Odmah po cvetanju izvaditi mlade krtole i spustiti na četiri-pet minuta u ključalu vodu. Ostaviti na vazduhu da se osuši. Samleti osušene krtole. Uzeti dva grama i preliti sa dva decilitra ključale vode. Na tihoj vatri kuvati još deset do petnaest minuta. Uzimati po jednu čajnu kašičicu dobijene sluzave tečnosti, dva do tri puta dnevno. Čuvati u frižideru. Biljka se može naći i u Srbiji.

  Recept 5: Polen

Uzimati po pola čajne kašičice dva puta dnevno dve nedelje. Proveriti pre toga da li ste alergični na polen.

Recept 6: Matičnjak

Uzimati po jedan do dva grama tri puta dnevno. Smrviti u prah i popiti sa malo tečnosti (nikako alkohola).

Recept 7: Hmelj

Jednu supenu kašiku šišarki hmelja preliti čašom ključale vode i poklopljeno kuvati na slaboj vatri još pet minuta. Procediti i piti po dve čaše dnevno, pre jela, deset dana.

Recept 8: Klen

Supenu kašiku osušenih mladih listova preliti sa dva decilitra ključale vode.

Piti po pola decilitra ohlađenog odvara, tri do četiri puta dnevno. Jača potenciju.

Recept 9:

 Šargarepa

Pripremiti svež sok od šargarepe sa malo meda. Piti po jednu supenu kašiku dnevno, četiri do pet puta. Jača polnu moć.

 Recept 10: Beli luk

Svakog dana pojesti po dva do tri čena. Jednu kašičicu usitnjenog belog luka preliti sa četiri decilitra hladne vode da odstoji jedan sat. Piti po deciltar tri puta dnevno pre jela. Poboljšava lučenje polnih žlezda.

Recept plus: Smesa za potenciju

Ukoliko se odlučite da pravite smesu, potrebni su vam sledeći sastojci: tegla domaćeg meda, svež narendan koren đumbira, ravna kašika svežeg ruzmarina i tri pune kašike mlevenih oraha.

Priprema smese: Sastojke ubacite u med a zatim izmešajte drvenom kašikom. Svaki dan uzimajte po jednu veliku kašiku ove mešavine, ujutru i uveče. Pomoći će vam i lubenica. Jedite je često i osetićete promene.