Evo kako da napravite efikasnu, prirodnu masku od kurkume za blistavu kožu lica

by | 07.06.2024
Evo kako da napravite efikasnu, prirodnu masku od kurkume za blistavu kožu lica

Želite da svoju kuhinju pretvorite u vrhunski spa centar? Napravite masku za lice od kurkume kod kuće! Neće vam oduzeti mnogo vremena, a rezultati su fantastični.

Možda ne znate, ali kurkuma ima mnogo lekovitih i lepotnih prednosti. Ima visok sadržaj antioksidanata i usporava oštećenje ćelija; čineći ga savršenim za smanjenje upale kože i ujednačavanje tona kože. Takođe se kaže da pomaže kod akni, psorijaze i ekcema. U suštini, to je zlatni čudotvorni puder za vašu kožu!

Napravite masku od kurkume za lice

Pa kako tačno da uključite kurkumu u svoju rutinu nege kože? Samo napravite masku za lice od kurkume.

Evo šta vam treba:

  • 1 kašičica kurkume u prahu
  • 1 kašičica organskog jabukovog sirćeta
  • 1 1/2 kašike organskog meda
  • 1 kašičica mleka ili jogurta

Korak 1: U maloj posudi pomešajte kurkumu u prahu, jabukovo sirće, med i mleko ili jogurt. Tražite konzistenciju poput paste koja će se zalepiti za vaše lice bez kapanja.

Korak 2: Pre nanošenja maske za lice od kurkume, operite i osušite lice da biste uklonili šminku ili nečistoće. Imajte na umu da će kurkuma postati žuta; zato razmislite o tome da obučete staru košulju na koju vam ne smeta da se zaprlja tokom sesije sa kurkumom. Nanesite masku prstima ili četkicom za šminku, pažljivo da izbegnete područje oko očiju.

Korak 3: Ostavite masku da stoji na licu oko 10 do 15 minuta. Oslobodite se opterećenja, pregledajte Instagram i maštajte o svojoj uskoro svetlijoj i zdravijoj koži.

Korak 4: Isperite masku toplom vodom. Kurkuma bi vam mogla privremeno zaprljati kožu ako ste bledi, ali će nestati za nekoliko sati. Takođe možete koristiti jednostavno ulje za čišćenje da biste se rešili žućkaste nijanse.

Možete li da masku od kurkume koristite svaki dan?

Verovatno ne. Ali za brže rezultate, masku od kurkume možete ponoviti barem nekoliko noći nedeljno. Primetićete svetliju, glatku kožu za nekoliko kratkih nedelja. Potražite i više načina da uvučete kurkumu u svoju dnevnu rutinu.

Alternativno rešenje

Ako nemate vremena da pravite ovu masku, možete isprobati dejstvo kurkume i na drugi način. Prak kurkume pomešajte sa vodom tako da pasta bude gušća. Masirajte lice ovom pastom, ujedno ćete uraditi i piling – rezultat je lepa i sveža koža.

Jun / gettyimages.com