NAJBOLJI PRIRODNI LEKOVI ZA BUBREGE (2. DEO)

by | 30.09.2021

Zelena nefrologija  pomaže da, ako  patite od bolesti bubrega, uz lekarsku terapiju ublažite tegobe

 

Razumevanje uloge bubrega prvi je korak u kontroli zdravlja.

Bubrezi, dva organa u obliku pasulja, koji se nalaze u donjem delu leđa, sa obe strane kičmenog stuba, igraju važnu ulogu u vašem celokupnom zdravlju, više nego što biste mogli da pretpostavite.

Ako patite od bolesti bubrega, uz lekarsku terapiju koristite i prirodne lekove koji mogu da vam pomognu, Ovo  su dugih deset prirodnih lekova.

Luk
Crni luk je jedan od izvrsnih prirodnih lekova za bolesti bubrega. Ne samo beli, nego i crni luk sadrži kvercetin. Kvercetin, snažan flavonoid i antioksidant može da ublaži nadražaj i crvenilo.
Istraživanje je pokazalo da je kvercetin efikasan u zaštiti bubrega od štete nastale pušenjem. Čak i ako ste nepušači, redovno konzumirajte luk. Kvercetin podstiče metabolizam masti i održava zdravlje bubrega.

Uva
Uva se koristila kao tradicionalna biljka kod Indijanaca za infekcije mokraćne bešike i bubrega. Pomaže u lečenju bubrežne insuficijencije kao diuretik.
Pre korišćenja ove biljke kao prirodnog leka protiv otkazivanje bubrega, pažljivo se posavetujte s lekarom. Važno je napomenuti da se ovaj biljni čaj – uvin čaj, ne preporučuje za trudnice i dojilje.

Paradajz
Paradajz je jedna od najzdravijih namirnica na svetu. Redovna potrošnja može da pomogne kod mnogih zdravstvenih tegoba i bolesti. Paradajz oslobađa od bolova u bubrezima i poboljšavaju simptome otkazivanja bubrega.

Zeleni čaj
Zeleni čaj se preporučuje bolesnicima sa lošom funkcijom bubrega. Ako možete, pijte dve do tri šolje zelenog čaja.

Maslačak
Jedan od najefikasnijih prirodnih lekova kod bubrežne insuficijencije. Koristan je kao diuretik i za proizvodnju urina. Ne samo listovi maslačka već i njegovo korenje može efikasno i prirodno da leči obolele bubrege.
Korenje maslačka smanjiće učestalost infekcija urinarnog sistema jer deluje antibakterijski. Deluje i protivupalno, pomaže u rastvaranju bubrežnih kamenova.

Maslinovo ulje
Maslinovo ulje je veliki izvor hranjivih materija i nezasićenih masti. Nedavna studija otkrila je da uključivanje maslinovog ulja u dnevnu ishranu može da bude značajan napredak kod otkazivanja i drugih bolesti bubrega.
Maslinovo ulje sadrži aktiv­ne sastojke koji su korisni u poboljšanju života pa­cije­nata sa bubrežnom in­suficijencijom i pojačavaju zdravlje bubrega.

Peršun
Ne samo koži, već i vašem telu i unutarašnjim organima potrebno je čišćenje. Peršun je biljka koja uspešno leči bolesti bubrega. Za najbolje rezultate, peršun se može koristiti u salatama, hrani i čaju. Nema ograničenja za konzumaciju peršuna.
Sok od peršuna je efikasan u čišćenju bubrega i oslobađanju od toksina i otpadnih proizvoda iz tela.

Jabukovo sirće
Jabukovo sirće takođe se smatra jednim od najboljih prirodnih lekova kod otkazivanja bubrega jer deluje na bakterije. Igra važnu ulogu u održavanju bubrega zdravim i štiti od infekcija i oštećenja.
Posebno, pomaže u brzom oporavku, kao i u rešavanju infekcije bešike.
Ovo sirće sadrži pH vrijednost 3,0, a množenje i rast bakterija na tom nivou pH je nemoguće. Za optimalne rezultate, morate uzeti jabukovo sirće (dve kašike) i mešati s jednom čašom vode. Preporučljivo je dva puta dnevno piti ovo piće.

Kuruzna svila
Kukuruzna svila je vekovima korišćena za lečenje bubrežne insuficijencije. Za dobre efekte, možete popiti čaj od kukuruzne svile dva puta dnevno, jer povećava protok mokraće i uklanja toksine i otpad iz bubrega.
Daje rezultat kod bolesti bubrega nastalih kao posledica visokog krvnog pritiska. Nekontrolisan visok krvni pritisak šteti bubrezima, pa pijenje čaja od kukuruzne svile može da pomogne da se smanji visok krvni pritisak.

Kurkuma
Kurkuma je jedan od snažnih prirodnih lekova kod infekcije bubrega.
Ona može ubrzati proces oporavka i rešiti infekcije bubrega. NJen aktivan sastojak kurkumin deluje kao snažan antibakterijski agens.

Banane
Banane sadrže vrlo malo soli pa mogu da pomognu u lečenju upale bubrega. Banana je jednostavan i efikasan prirodan lek za lupus nefritis.