MASNA JETRA: NAJBOLJI RECEPTI ZA ČIŠĆENJE JETRE

by | 12.06.2023

Ako želite da sačuvate jetru, okanite se alkohola, slatkiša, masne i brze hrane. I pozovite u pomoć lekovite travke

 

Steatoza, kako se stručno naziva oboljenje u narodu poznato kao masna jetra, jedno je od najučestalijih oboljenja „laboratorije organizma“. A podrazumeva taloženje triglicerida u njenim ćelijama. U najvećem broju slučajeva ne ugrožava funkcije ovog vitalnog organa, no, ukoliko se ne preduzmu odgovarajuće mere, može ozbiljno oštetiti tkivo i čak izazvati otkazivanje jetre. 

Osim alkohola, masnu jetru mogu izazvati i: lekovi, virusni hepatitis, poremećaji u probavnom sistemu, ali i nekontrolisan unos šećera i kofeina. Kao i namirnica s visokim sadržajem pesticida i aditiva. Važnu ulogu imaju i nasledne predispozicije, starosna dob i gojaznost. Nealkoholičarska masna jetra može izazvati trajno oštećenje funkcija i uvećanje jetre, kao i stvaranje ožiljačnog tkiva poznatog pod nazivom ciroza.

Masna jetra: Prirodni lekovi

Limun

Južno voće bogatog nutritivnog sastava u vrlo kratkom roku čisti jetru i pomaže optimalno funkcionisanje „laboratorije organizma“. Dobro oprati tri limuna (najbolje u rastvoru sode bikarbone), iseći ih na četiri dela pa zajedno s korom samleti u blenderu. Dobijenu masu preliti šoljom ključale vode i ostaviti da odstoji preko noći. Uzimati po dve kašike tri puta dnevno između obroka tokom pet dana. Napraviti trodnevnu pauzu pa ponoviti kuru.

Sikavica (mlečni čkalj, gujina trava)

Pozitivno delovanje ove biljke na jetru i naučno je dokazano, a u fitoterapiji se koriste suvo seme i listovi. Kašičicu samlevenog semena preliti šoljom ključale vode i ostaviti da odstoji desetak minuta. Piti po šolju napitka tri puta na dan, pola sata pre jela. Čaj se može pripremiti i ovako: pola kašičice listova sikavice preliti šoljom vrele vode, pa ostaviti da odstoji pet minuta. Piti tri šolje dnevno.

Čaj od smilja i breze

Po kašičicu suvih listova koprive, breze i smilja izmešati, preliti sa tri šolje vode i kuvati 10 minuta. Sipati u termos i ostaviti da odstoji najmanje šest sati. Piti tri puta dnevno, tokom dva meseca, potom napraviti pauzu od deset dana, pa ponoviti kuru.

LiverProtect – Najbolji prijatelj Vaše jetre

LiverProtect sadrži ekstrakt semena sikavice i lista artičoke koji mogu doprineti:

uspostavljanju normalne FUNKCIJE JETRE

većem stepenu DETOKSIKACIJE

uspostavljanju normalnog DIGESTIVNOG TRAKTA

regulaciji nivoa HOLESTEROLA u krvi

stimulisanju REGENERACIJE ćelija jetre

zaštiti od ALKOHOLA

uklanjanju TOKSINA iz ćelija

izlučavanju ŽUČI

Čak i kod ozbiljnih oštećenja jetre imate šansu za oporavak i bolji kvalitet života.

 

MASNA JETRA: NAJBOLJI RECEPTI ZA ČIŠĆENJE JETRE

 

Proiizvod možete naručiti na:

MAGIČNO BILJE PRODAVNICE:

 Maksima Gorkog 25, Beograd (blizu Kalenić pijace)

011/245-07-82

011/242-09-55

064/643-30-55

radno vreme:

radnim danima 8h-20h,

subotom 9h-15h

 

Brankova 16, Beograd

011/328-35-07

radno vreme:

radnim danima 9h-17h

subotom 9h-15h