KURKUMA PROTIV BOLNIH ZGLOBOVA

by | 13.07.2023

Original CURCUMA FORTE – KURKUMA KAPSULA je dijetetski suplement čiji je glavni sastojak ekstrakt korena kurkume sa 95% sadržine kurkuminoida

KURKUMA PROTIV BOLNIH ZGLOBOVA  

Kurkuma je vekovima poznata kao lekovit začin. Donosi brojne zdravstvene benefite, a najvažnije je njeno antiinflamatorno dejstvo – smiruje upale, otok i bol.

Kurkuma – drveni lekoviti začin

Verovatno ste čili da je kurkuma popularan začin koji kariju daje njegov ukus, kao i boju. Kurkuma je biljka koja se reklamira kao superhrana, a konzumiranje korena – najpopularnije u supama i smutijima – povezano je sa mnogim zdravstvenim prednostima.

Kao glavni sastojci korena kurkume navode se flavonoidi kurkuminoidi i etarsko ulje. U kurkuminoide spadaju: kurkumin, demetoksikurkumin i bisdemetoksikurkumin. Kurkuma donosi brojne zdravstvene prednosti, pre svega zbog svog antiinflamatornog dejstva.

Kurkuma je afikasna kao antiinflamatorni lek

Studija objavljena u medicinskom časopisu Trials uporedila je efikasnost kurkume sa antiinflamatornim lekom – diklofenakom. Testirano je 139 pacijenata s bolom u kolenu koji su pili kapsule kurkumina. Druga grupa ispitanika je pila diklofenak. Naučnici su otkrili da su obe grupe iskusile značajno olakšanje bola.

Zaključili su da kurkumin ima sličnu efikasnost kao diklofenak. Kurkumin može biti alternativna opcija kod pacijenata koji su netolerantni na neželjene efekte nesteroidnih antiinflamatornih medikamenata.

Dijetetski suplement

Original Curcuma Forte- Kurkuma Kapsula je dijetetski suplement čiji je glavni sastojak ekstrakt korena kurkume sa 95% sadržine kurkuminoida. Dokazano je da kurkumin i ostali kurkuminoidi imaju antioksidativnu i antiinflamatornu aktivnost, a ušli su i u Fazu 1 kliničkih ispitivanja za hemoprevenciju kancera od strane National Cancer Institute-a.

Istraživanja ukazuju na pozitivno dejstvo KURKUME na:

  • Ublažava bolove u zglobovima i leđima
  • Ublažava simptome artritisa i reumatizma
  • Smanjuje upale
  • Poboljšava cirkulaciju i zdravlje kardiovaskularnog sistema
  • Smanjenje nivoa lošeg holesterola
  • Snižava visok pritisak
  • Smajuje nivo šećera u krvi

 

Original Curcuma Forte- Kurkuma Kapsule možete nabaviti u biljnim centrima Magično bilje

Beograd: Maksima Gorkog 25 i Brankova 16

Naručiti telefonom:

011/2420-955, 011/3283-507 i 011/2450782

ILI PUTEM ONLINE SHOP-a na sajtu: magicnobilje.cubes.rs