KUĆNI TESTOVI ZA TRUDNOĆU: DA LI ZAISTA FUNKCIONIŠU?

by | 30.07.2023

 Isprobajte ove metode ako još uvek ne želite da idete u apoteku

KUĆNI TESTOVI ZA TRUDNOĆU: DA LI ZAISTA FUNKCIONIŠU?

Kućni testovi za trudnoću možda nisu precizni, ali vam možda mogu sugerisati da kupite u apoteci testove ili da se obratite ginekologu.

Domaći testovi za trudnoću

Napomena: Svi ovi testovi su zasnovani na narodnim mestodama koji se koriste širom sveta. Preporučujemo vam da koristite komplet za testiranje trudnoću i konsultujete lekara. Taođe, koristite uvek čiste plastične čaše.

H3: Kućni testovi za trudnoću: Devet metoda

1. Test za trudnoću samo s urinom

Sakupite pola plasične čaše svog prvog urina nakon buđenja. Ostavite da odstoji 24 sata. Ako vidite mali penasti  sloj na vrhu, možda ste trudni. Veruje se da penasti sloj može ukazivati na prisustvo hormona hCG (humani horionski gonadotropin), koji se obično luči u trudnoći.

2. Test za trudnoću s šećerom

Tri kašike belog šećera stavite u plastičnu čašu, a potom sipajte urin. Ostvatite da deluje 10 minuta. Ako se šećer rastvori u urinu, možete isključiti šansu za trudnoću. Ali ako počne da se grupiše (zbog prisustva hCG hormona) to može biti znak trudnoće.

3. Test za trudnoću s izbeljivačem

Sakupite pola plastične čaše prvog jutarnjeg urina. Stavite masku na lice i rukavice kada koristite izbeljivač. Sipajte pola šolje iznaljivača u šolju s urinom i sačekajte pet minuta. Ako se tečnost zapeni ili se primeti neka promena, to može biti znak trudnoće.

4. Test za trudnoću s pastom za zube

Stavite pastu za zube veličina graška u plastičnu čašu. Dodajte dve kašike prvog jutarnjeg urina. Sačekajte oko 10 minuta. Veruje se da ako pasta za zube postane svetloplava ili postane penasta, to je možda znak trudnoće. Ukoliko se pasta za zube se rastvori u urinu, rezultat može biti negativan.

5. Test za trudnoću sa soli

Sakupite pola šolje svog prvog jutarnjeg urina. Dodajte dve do tri kašike soli i sačekate oko pet minuta. Ako se so rastvori test je negativan.

6. Test za trudnoće sa šamponom

Sipajte dve kašike šampona u plastičnu čašu. Dodajte u nju pola šolje prvog jutarnjeg urina i sačekajte pet do sedam minuta. Ako primetite bilo kakvu promenu u boji, to nagoveštava trudnoću.

7. Test za trudnoću sa sapunom

Stavite manji komad sapuna u plastičnu čašu. Dodajte dve kašije prvog jutarnjeg urina. Sačekajte pet minuta. Ako se počnu formirati mehurići ili pena, to ukazuje na trundoću. Ako sapun ostane netaknut, rezultat je negativan.

8. Test za trudnoću sa sirćetom

Sipajte šolju sirćeta u plastičnu čašu. Dodajte 1½ čaše jutarnjeg urina. Ostavite oko pet minuta. Ako sirče počne da menja boju, onda je velika verovatnoća za trudnoću.

9. Test za trudnoću s maslačkom

Stavite dva do tri sveža lista maslačka u plastičnu čašu, dodajte ½ čaše jutarnjeg urina. Ostavite da odstoji 10 minuta. Ukoliko se na listovima maslačka pojave crvene mrlje, to može da ukaže na trundoću.

Foto: dolgachov/ gettyimages.com