KORDICEPS GLJIVA: PRIRODNA VIJAGRA

by | 05.07.2023

Pored lekovitih svojstava koje pomažu u slučaju mnogih bolesti, ova gljiva poboljšava seksualni život

KORDICEPS GLJIVA: PRIRODNA VIJAGRA

 

Kordiceps gljiva je izuzetno vredna zbog čega je dobila naziv himalajsko zlato. Ona je korsna u slučaju mnogih medicinskih stanja, a naročito je cenjena kao prirodni afrodizijak.

Kordiceps gljiva je vrednija od zlata

Kordiceps je vrsta gljivica koje rastu na larvama insekata. To jedinstvena kombinacija gusenice i gljive, pri čemu se gljive vezuju za domaćina. Polako počinje da zamenjuje tkivo domaćina i počinje da raste izvan tela domaćina. Ove gljive se potom ručno beru i koriste u medicinske svrhe.

Druge bioaktivnosti sugerišu da gljivica gusenica ima antidepresivne, antiarteriosklerozne i antiosteoporozne supstance koje pomažu u lečenju mnogih bolesti. Naučnici tvrde da je za lekovitost ove gljive bioaktivni molekul koji se zove kordicepin. Takođe, ova medicinska gljiva ima više od 30 bioloških aktivnosti, što je čini nenadmašnim borcem u slučaju mnogih bolesti.

Štaviše, u narodnoj medicini ova gljiva je veoma polularna jer: smanjuje umor, povećava snagu, usporava starenje, poboljšava pamćenje. Pomaže u slučaju brohijalne astme, bronhitisa, dijabetesa, kašlja i prehlade, žutice i alkoholnog hepatitisa. Pored toga, kordiceps pomaže u borbi protiv upalnih procesa u telu.

Kordiceps gljiva: Moćan afrodizijak

Ono zbog čega je takođe popularna je što poboljšava seksualni život zbog čega je nazivaju i himalajska vijagra. Koristi se u slučaju erektilne disfunkcije, ali kao moćan afrodizijak za muškarce i žene. Muškarci jako cene ovu gljivu jer jer prirodna vijagra.

Da li ima nežljene efekte?

Prema naučnim istraživanjima, kordiceps je bezbedan za većinu ljudi kada se uzima u dozama od 3-6 g dnevno do 1 godine. Može izazvati blage nuspojave kao što su dijareja, zatvor i nelagodnost u stomaku.

H4: Vrtoglava cena?

Neki izveštaji sugeriču da je gljivica kordicepsa ili „himalajsko zlato“ skuplja od zlata ili dijamanata u Kini. Veoma je tražen, što ga čini izuzetno skupim. Kilogram ove medicinske gljive prema tržišnoj vrednost iznosi 1.072,50 miliona dolara.

Foto: IgorChus / gettyimages.com