Kako napraviti sprej od ružine vodice za kožu i kosu: Recept i jednostavna uputstva

by | 05.06.2024
Kako napraviti sprej od ružine vodice za kožu i kosu: Recept i jednostavna uputstva

Upotrebite sprej od ružine vodice ako želite da poboljšate vašu prirodnu rutinu lepote. Potencijal ovog spreja je prilično dobar, a mi ćemo vas posavetovati kako da ga napravite i koristite.

Ružina vodica je postala je sveprisutni favorit za lepotu u poslednjih nekoliko godina, ali se ova osnovna namirnica vekovima koristila u režimima nege kože i kose širom sveta.

Sprej od ružine vodice za lepotu i negu

Kao što joj ime govori, ružina voda dolazi od dva prirodna sastojka — ruže i vode. Rezultat je osvežavajuće rešenje koje se odlično oseća na iritiranoj koži i skalpu. Pored mirisa i blagodati opuštanja, ružina vodica takođe pomaže u sprečavanju peruti i vlaži kosu.

Nekoliko prskanja s ružinom vodicom može lako poboljšati vašu prirodnu rutinu lepote. Njegov potencijal je praktično neograničen, ali evo nekoliko predloga za početak:

  • Zamenite toner ružinom vodicom
  • Osvežite svoju šminku tokom dana
  • Poprskajte kosu nakon redovnog šampona i balzama
  • Koristite ga umesto vode u domaćim maskama za lice
  • Posekotine od brijača
  • Hidratirajte suvu kožu
  • Uklonite crvenilo lica

Kako se pravi sprej od ružine vodice?

Ovaj sprej koji može pomoći u ublažavanju iritacije kože, smanjenju kesica pod očima ili da rešite problem masne kose – ružina vodica je sastojak za vas.

Sastojci:

3-4 organske ruže
2 šolje vode

Priprema: Poskidajte latice sa ruža, isperite ih pod mlazom vode i stavite u vatrostalnu posudu s poklopcem. Možete koristiti bilo koju vrstu ruže koju više volite, ali u idealnom slučaju bi trebalo da bude organskog porekla kako biste izbegli sve štetne hemikalije koje se primenjuju na komercijalno cveće.

Ključalom vodom prelijte latice i poklopite. Nakon što se sadržaj ohladi, sipajkte u teglu i nekoliko puta dobro protresite. Ostavite zatvorenu teglu da stoji uspravno preko noći. Ujutru procedite sadržaj u staklenu bočicu s raspršivačem.

Alternativna kombinacija

Možćete u ovu ružinu vodicu dodati i malo umirujuće lavande. Jednostavno dodajte oko pet kapi esencijalnog ulja lavande u svoju ružinu vodicu i nanesite kao inače.

Ako biste radije želelei da sprej od ružine vode ima malo rashlađujući efekat, dodajte pet kapi ulja od mente. Ovo čini odlično leto koje je neophodno za baciti u torbu kada ste u pokretu i trebate brzo da se ohladite.

FabrikaCr / gettyimages.com