KAKO DA NA +35 STEPENI JEDETE ZDRAVO, A NE UKLJUČITE RERNU

by | 30.06.2021

Ne morate uvek da uključite ringlu i dinstate porvće i meso. Kvalitetne obroke možete da napravite na jednostavniji način

Ako volite da jedete zdravu i ukusnu hranu, a na +35 ne biste stajali pored šporeta, sledite ova jednostavna pravila. 

Predjelo bez rerne i ringle
Bazirajte letnje obroke na salatama, hladnim supama i svežim, sirovim jelima. 

Desert bez pečenja
Budući da salate, supe i predjela možete da spremite bez toplote, uradite isto i za deserte. Možete praviti kolačiće, pite i poslastice bez ikakvog približavanja rerni.
Bobičasto voće sa šlagom, voćna salata, torta bez pečenja, frapei i smoothieji – to su sve slatkiši kojim nećete povećati temperaturu u stanu.

Lagani obroci
Čak i ako vam ne smeta kuvanje tokom leta, ne želite da se nakon teške hrane osećate tromo i pospano. Pripremite lakše verzije uobičajenih jela. Dodajte puno povrća u jela s testeninom ili pirinač kako biste smanjili količinu skroba. Napravite pirinač sa spanaćem, paprike punjene sirom ili rezance od tikvica.
Napravite sendviče bez hleba tako što ćete koristiti krekere ili dvopek, a sendviče napunite svežim povrćem poput zelene salate, paprike, paradajza i luka.

Pojednostavite pripremu obroka
Puno je prečica i strategija koje mogu olakšati kuvanje tokom leta. Kupite već sečeno povrće ili polupripremljena jela koja ćete brzo završiti i skratiti vreme provedeno u kuhinji. Naravno, kupovne seckane salate i drugo povrće, neophodno je dobro oprati: možete ga potopiti u razblaženo siće i zatim dobro isprati. Umesto mesa uzmite tofu, lako i brzo se sprema.

Čuvanje namirnica
Rasporedite i pravlino čuvajte namirnice čim ih donesete u kuću, a očišćene i iseckane sastojke držite u kesicama u frižideru. Kad dođe vreme za kuvanje, pola posla već će biti završeno.

Kuvajte obrok za više dana
Ako se ipak odlučite da kuvate, spremajte veće količine koje ćete moći da jedete više dana. Ako uključujete rernu da napravite ručak, ispecite dva ili tri jela odjednom. Višak možete i zamrznuti i po potrebi podgrejati.

Kuvajte na otvorenom
Ukoliko možete, kuvajte u bašti ili dvorištu. Zapalite roštilj i napravite povrće, veganske pljeskavice lii kobasice, pa čak i pizzu s roštilja.

Tagovi: