KAKAO NAPITAK ZA JAČANJE IMUNITETA

by | 22.04.2022
kakao-napitak-za-jacanje-imuniteta_kakao-napitak-za-jacanje-imuniteta.png

Kako da na najzdraviji način pomešate kakao, mleko, cimet i karanfilić

Kako da na najzdraviji način pomešate kakao, mleko, cimet i karanfilić? Jednostavno, sledite ovaj recept.

U tri decilitra toplog mleka (kravljeg ili kozjeg) sipajte ravnu kašiku kakao-praha, dodajte pola kašičice cimeta i pola kašičice mlevenog karanfilića.

Dobijenu smesu stavite na srednju vatru i ostavite da proključa. Dobijeni napitak možete zasladiti sa kašičicom meda.

Preporučuje se da ga pijete ujutru, na prazan stomak.

Oduvek se smatralo da je kakao napitak koji konzumiraju uglavnom deca, ali malo se zna da je kakao eliksir mladosti i zdravlja za sve generacije.

Istraživanja pokazuju da kakao nije samo ukusno piće sa kojim ćete se zasladiti, već divna namirnica za podizanje raspoloženja, jačanje imuniteta i podsticaj vitalnosti.

Mleko sa kakaom pozitivno utiče na koncentraciju, poboljšava memoriju i cirkulaciju krvi, održava normalan nivo holesterola.

Kakao sadrži cink, mineral koji je veoma važan za proizvodnju proteina i održavanje zdravlja. Zrnca kakaoa sadrže zdrave masti, ugljene hidrate, antioksidante i vlakna. Prisustvo elementa epikatehina u kakaou pomaže telu da se bori protiv upalnih procesa, smanjuje rizik od dijabetesa i srčanog i moždanog udara.

Mnogi izbegavaju da konzumiraju kakao jer smatraju da goji, ali ako ga konzumirate umereno, kakao vas može brzo zasititi, regulisati apetit i tako smanjiti rizik od viška kilograma.