JEDNOSTAVAN RECEPT ZA ČIŠĆENJE JETRE

by | 01.06.2023

Dva jeftina sastojka biće vam doboljna da učinite nešto dobro za svoje zdravlje

JEDNOSTAVAN RECEPT ZA ČIŠĆENJE JETRE  

Često ne shvatamo kakvu štetu nanosimo jetri nezdravim navikama u ishrani i sedentarnim načinom života. Napitak za čišćenje jetre može biti od velike koristi za zdravlje.

Zašto je važno čišćenje jetre

Dobro zdravlje u velikoj meri zavisi od zdravlja jetre – najvećeg i najvitalnijeg organa u telu. Između ostalog, tri glavne funkcije jetre uključuju čišćenje krvi, proizvodnju žuči – esencijalne tečnosti za varenje – i izgradnju proteina. Zato je neophodno da primenimo nekoliko dobrih navika za zdravu jetru i uopšte organizam.

U takvim slučajevima, nešto tako jednostavno kao što je pijenje vode sa suvim grožđem može učiniti magiju za naše telo! Suvo grožđe ima esencijalne sastojke koji utiču na biohemijske procese. Oni pomažu jetri da očisti krv od otrovnih materija. Suvo grožđe je bogato antioksidansima, a takože ima i sastojke koje su dobre i za srce.

Takođe, ovo voće može da snizi nivo lošeg holesterola i triglicerida. Poznato je i da se koristi u starom dobrom leku za zatvor.

Ispijanje vode s suvim grožđem je taj što, iako sadrži sve lekovite osobine suvog grožđa, ima niži nivo šećera.

Kako da napravite napita za čišćenje jetre

Sada, kada smo vam malo pojasnili lekovita svojstva suvog grožđa, evo jednostavnog i pouzdanog načina da napravite vodu sa suvim grožđem. Ovaj napitak donosi izuzetne benefite telu.

Sastojci:

  • 2 šolje vode
  • 150 g suvog grožđa

Priprema: Suvo grođže dobro operite pod mlazom vode. Neka duže traje jer je izuzetno važno da očistite svu prljavštinu. Obavezno birajte suvo grožđe koje je malo tamnije boje i nije previše tvrdo. Nakon što ste ga dobro oprali, dodajte suvo grožđe u ključalu vodu. Ostavite na ringli oko 20 minuta, promešajte s vremena na vreme. Malo će se smanjiti količina vode, ali to je sasvim u redu. Sklonite napitak sa šporeta i ostavite da da odstoji preko noći.

Sledećeg jutra, čim se probudite, procedite i popijte ovu vodu na prazan stomak. Postarajte se da vam stomak ostane prazan barem pola sata što ste popili ovu vodu. Tek nakon toga doručkujte.

Detoksikacija organizma

Na maloj studiji koja je rađena s ovim napitkom, primećeno je da u velikoj meri vrši detoksikaciju organizma i olakšava varenje. Učesnici su pili ovaj napitak četiri uzastopna dana, samo jednom mesečno.

 

Foto: Qwart/ gettyimages.com