GASTRO HERBA MED POBEĐUJE GORUŠICU I ČIR NA ŽELUCU

by | 04.05.2023

 

Mešavina meda i lekovitog bilja pomoći će vam da sprečite i izlečite probavne tegobe

 

Ishrana, ali i neke druge životne navike igraju značajnu ulogu kada je u pitanju zdravlje želuca, kao i celog probavnog sistema. Loš odabir namirnica, neredovni obroci i stres u velikoj meri povećavaju rizik od pojave nekog želudačnog problema: bol, pečenje, čir, nadutost, mučnina, povraćanje, zatvor i dijareja samo su neki od njih. U velikom broju slučajeva, pravilan odabir namirnica, lekovite biljke, prirodne terapije i izbegavanje stresnih situacija znatno smanjuju simptome. Zato preporučujemo Gastro herba med – preki lek za probavne tegobe.

Gorušicu i čir na želucu suzbijaju…

1. Menta

Koristi za smirivanje grčeva u želucu i otklanjanje nadutosti. Takođe, opušta želudac i creva, ublažava mučninu i napinjanje. Sastojci iz ove biljke korisni su i zbog toga što deluju umirujuće na čitav organizam.

2. Kamilica

Slične efekte ima i kamilica, koja između ostalog blagotvorno deluje na želudac. Čaj od kamilice svrstava se među blaže napitke, pa se slobodno može piti tokom celog dana.

3. Neven

Zbog jakog antimikrobnog dejstva, neven je biljka koja ima dugu tradiciju upotrebe u narodnoj medicini. Povoljno utiče na čitav organizam, a kada je u pitanju probavni sistem, naročito je koristan u slučaju želudačnih tegoba, kao i čira na želucu i crevima.

4. Kantarion

Kantarion blagotvorno deluje na organe za varenje – ublažava gorušicu, neprijatno podrigivanje i nadimanje. Osim toga, smiruje nervozu, jednog od glavnih okidača čira na želucu.

 

Kako deluje Gastro herba med

Kombinacija meda i lekovitog bilja pomaže u slučaju zatvora, povraćanja, gorušice, nadutosti, te čira na želucu i dvanaestopalačnom crevu.

Upotreba: Tri puta na dan po jednu kafenu kašičicu pola sata pre obroka.

Sastav: Cvetni nektarski med (85%), puder lekovitog bilja (Mellefolii herba, Hyperici herba, Menthae piperitae folium, Serpylli herba, Malvae flos, Geranium macrorrhizum) – 15%.

 

https://www.magicnobilje.com/proizvodi/zeludacno-crevni-trakt/9185/gastro-herba-med