EFIKASNI PROTIV HERPESA: SODA BIKARBONA, ULJE ČAJEVCA, EHINACEA

by | 25.10.2021

Prirodni lekovi protiv groznice na usnama ili genitalijama

Oralni herpes je ona neugodna krastica koja se obično pojavljuje na uglovima usana, ružno izgleda, bolna je, pecka i svrbi.
Herpes je infekcija koju izaziva virus herpes simplex.
Danas vam otkrivamo neke prirodne lekove koji će vam pomoći herpes brže nestane.
Svetska zdravstvena organizacija je nedavno objavila da je čak 7 od 10 ljudi pogođeno herpes simplex virusom tipa 1 (HSV-1), virusom koji se često naziva i oralni herpes zbog mesta na kom se najčešće pojavljuje, ali i načina na koji se prenosi. Virus može izazvati ranice i plikove oko usta (HSV-1) ili i na području genitalija (HSV-2).
Simptomi herpesa su obično veoma blagi i u većini slučajeva nisu primetni, a na površinu ne moraju izbiti čak nekoliko meseci nakon što ste zakačili virus.
Iako lek za ovaj virus ne postoji, postoji nekoliko efektivnih načina kako da preventivno delujete na njega, ali i ublažite simptome kad se pojave. Jedan od njih je svakako lizin, amino kiselina koja se uzima u vidu suplemenata, a koja će simptome držati pod kontrolom.

Herpes bez problema možete lečiti u sopstvenom domu i to pomoću sasvim prirodnih lekova koji će pomoći da simptomi brže nestanu.

Maslinovo ulje. Poznato je po tome što hidratizuje kože i daje joj neophodnu vlažnost. Veoma je bogato antioksidansima i jedan je od najboljih prirodnih lekova za herpes. Uzmite jednu šolju maslinovog ulja, stavite u šerpicu pa na šporet da se lagano zagreva, dodajte malo eteričnog ulja lavande i voska. Ostavite da se smesa u potpunosti otopi, a nakon toga i da se ohladi. Ohlađeno ulje nanosite na herpes.

Ehinacea. Ova biljka ima veoma snažna antivirusna svojstva i dobro je poznata po tome što jača imuni sistem. Svi delovi biljke od listova, preko cvetova pa sve do korenja se mogu koristiti za lečenje herpesa. Možete je konzumirati u vidu čaja, soka ili tableta.

Ledeni oblozi. Ovo je sigurno jedan od najjednostavnijih načina za lečenje herpesa koji će doneti trenutno olakšanje. Jednostavno izmrvite led i stavite ga u palstičnu kesicu i zamotajte u gazu pa stavljajte oblog na bolno mesto i držite 10-15 minuta nekoliko puta tokom dana. (Ako vam se herpes pojavio na genitalnom području budite oprezni jer dugotrajno izlaganje genitalija hladnoći može dovesti do oštećenja tkiva).

Ulje čajevca. Jednostavno uzmite čašu vode i u nju nakapajte nekoliko kapi ulja čajevca pa tom otopinom grgljajte usnu duplju da se rešite čireva koji se nalaze u ustima. Za genitalni herpes jednostavno kapaljkom nanesite ulje na bolno mesto.

Soda bikarbona. Veoma je efektivna i brzo će vas rešiti neugodnih herpesa. Sve što treba da uradite jeste da vlažnu lopticu vate natapkate u sodu bikarbonu i stavite na bolno područje. Ponavljajte nekoliko puta tokom dana.