EFIKASNE NAMIRNICE PROTIV GLAVOBOLJE

by | 25.08.2023

Saznajte kako da se prirodnim putem borite protiv glavobolje

EFIKASNE NAMINIRCE PROTIV GLAVOBOLJE  

Neprospavane noći, preskakanje doručka, radni pritisak ili stresni dani, sve ove stvari mogu biti uzrok glavobolje i prevrnuti vaš život naopačke.

Kako da se borite protiv glavobolje

Glavobolja je opšti zdravstveni problem koji redovno muči nekoliko ljudi. Generalno, šta radite u takvoj situaciji? Uzmite lek, ali previše lekova protiv bolova može biti štetno po vaše zdravlje na duge staze. Još jedan bezbedan i efikasan način da se rešite gadnog bola je konzumiranje hrane koja ublažava glavobolju.

Namirnice protiv glavolbolje

Tost od pšeničnog zrna

Nizak unos ugljenih hidrata takođe može dovesti do glavobolje. Ovo se uglavnom dešava kod ljudi koji se pridržavaju dijete s malo ugljenih hidrata. Nizak unos ugljenih hidrata dovodi do iscrpljivanja glikogena u telu, koji je glavni izvor energije za mozak. Ovo takođe uzrokuje gubitak tečnosti, izazivajući dehidraciju i na kraju dovodi do glavobolje. Posezanje za ugljenim hidratima u ovom trenutku može ublažiti vašu glavobolju, pa čak i poboljšati vaše raspoloženje. P

Đumbir

Đumbir je superhrana koja je efikasna u pružanju olakšanja od nekoliko zdravstvenih stanja. Koren može blokirati prostaglandine (neurotransmitere koji igraju ulogu u upali) i može pružiti olakšanje od glavobolje i migrene. Đumbir takođe može biti efikasan ako imate mučninu ili grip. Možete piti čaj od đumbira ili dodati đumbirov prah u hranu.

Lubenica

Glavni uzrok glavobolje je dehidracija. Dakle, pijenje vode ili hrana bogata vodom može pomoći u smirivanju vašeg stanja. Lubenica sadrži 92 posto vode i može biti dobra opcija za rehidrataciju. Prepuna je hranljivih materija poput kalijuma i magnezijuma, što deluje prilično efikasno na glavobolju.

Spanać

Zeleno lisnato povrće poput spanaća i kelja sadrži veliku količinu magnezijuma, hranljive materije koja je poznata po svojim svojstvima ublažavanja glavobolje. Jedna šolja spanaća sadrži 24 mg magnezijuma. I ne samo ovo, već studije pokazuju da redovan unos magnezijuma može smanjiti napade migrene za 41,2 odsto.

Jogurt

Hrana bogata kalcijumom takođe može pomoći da se oslobodite jake glavobolje. Nedostatak kalcijuma smanjuje sposobnost mozga da efikasno radi. Jogurt sadrži veliku količinu riboflavina, deo kompleksa vitamina B koji može biti efikasan kod glavobolje. Takođe je dobro za zdravlje creva.

 

Odricanje od odgovornosti: Sadržaj pružen na www.magicnobilje.cubes.rs na temu koje se tiču zdravlja i ishrane ne sme se smatrati zamenom za profesionalni savet, dijagnozu ili tretman. Uvek se obratite kvalifikovanim stručnjacima za bilo kakve nedoumice koje imate u vezi sa zdravljem i medicinskim stanjima.

 

Foto: wmaster890 / gettyimages.com