DA LI UNOSITE DOVOLJNO MAGNEZIJUMA?

by | 29.11.2022

Muče vas umor, problemi sa koncentracijom, glavobolje, nervozni ste i pod stresom…

 

Po nekim procenama više od 80 procenata stanovništva pati od nedostatka magnezijuma, što može da dovede do ozbiljnih problema sa zdravljem. Ovaj važan mineral učestvuje u više od tri stotine biohemijskih procesa u telu.

Ako vas muče umor, problemi sa koncentracijom, nervozni ste i pod stresom, unošenjem magnezijuma mogli biste značajno da poboljšate zdravstveno stanje. Uloga magnezijuma je veoma kompleksna, između ostalog utiče na kardiovaskularni sistem, služi kao prevencija srčanog udara, šloga, dijabetesa tipa 2, migrene, usporava starenje.

Problemi poput glavobolje, nesanice ili  anksioznosti, pokazatelj su da vašem telu nedostaje magnezijum. Najviše možete naći u indijskom orahu, semenkama bundeve i još nekim drugim namirnicama.

Magnezijum je mineral koji telo ne može da proizvede samo, zato je neophodno unositi ga kroz ishranu i suplemente.

Nedostatak magnezijuma, poznat i kao hipomagnezija, često je previđen zdravstveni problem, koji može imati kasnije dalekosežne posledice. Simptomi koji pokazuju da imate manjak ovog mineral su:

Grčevi u mišićima

Želja za čokoladom

Anksioznost

– Nesanica

Povišen krvni pritisak

Zatvor

Glavobolje

– Nepravilan rad srca

– Česta gorušica

Ako prepoznajete simptome, a zdravo se hranite, to znači da iz nekog razloga vaš organizam ne apsorbuje dovoljno magnezijuma iz hrane.

Neophodno je da obratite pažnju na vrstu suplemenata magnezijuma koji kupujete. Naime, da bi dobio odgovarajuću stabilnost, magnezijum mora biti vezan za drugi molekul. U zavisnosti od kombinacije, postoje značajne razlike u apsorpciji i bioraspoloživosti.

Magnezijum bisglicinat obezbeđuje najviši nivo apsorpcije i bioraspoloživosti i smatra se idealnim za one koji žele da smanje nedostatak važnog minerala.

 Magnezijum bisglicinat, kanadskog proizvođača “88 Herbs”, potpuno je čist, bez mešanja sa drugim oblicima ovog minerala, brzo se apsorbuje i lako se vari.

Bisglicinat proizvodi energiju za sve ćelije, opušta nerve i mišiće, otklanja nesanicu i anksioznost, vezuje kalcijum za kosti, jača srce i kardiovaskularno zdravlje, kontroliše nivo šećera u krvi i štiti od dijabetesa tip 2, smanjuje učestalost migrena i glavobolja, povećava nivo testosterona kod muškarava i pomaže ženama da uravnoteže rad polnih hormona, olakšava hronične bolove…

Magnezijum bisglicinat možete nabaviti u prodavnicama biljnog centra Magično bilje, naručiti telefonom: 011/2420-955, mejlom: [email protected], ili preko intenet-prodavnice.