COPRINUS COMATUS: LEKOVITA GLJIVA SNIŽVA ŠEĆER U KRVI

by | 04.08.2023

Gljiva Coprinus Comatus izdvojila se kao prirodno sredstvo u borbi protiv još jedne teške bolesti današnjice – dijabetesa

COPRINUS COMATUS: LEKOVITA GLJIVA SNIŽVA ŠEĆER U KRVI  

Ova lekovita gljiva snižava nivo šećera u krvi za preko 40% već sat vremena nakon unošenja, a njeno dejstvo traje više od šest sati.

Medicinska gljiva snižava šećer u krvi

Već četrdesetak godina u najeminentnijim centrima Dalekog istoka i SAD obavljaju se istraživanja u vezi sa dejstvom gljiva na lečenje tumora, kardiovaskularnih oboljenja, alergija, dijabetesa…

Coprinus Comatus snižava šećer u krvi

Gljiva Coprinus Comatus bogata je kalijumom, kalcijumom, bakrom, gvožđem, cinkom i nijacinom, a sadrži i dvadeset slobodnih aminokiselina, od kojih su osam esencijalne.

Sušeni prah ove medicinske gljice u nekim zemljanja je uvršten u sastavni deo terapije lečenja dijabetesa. Coprinus reguliše nivo šećera u krvi, smiruje upalne procese u organizmu, a povrh toga sprečava nastanak kardiovaskularnih bolesti koje su redovna komplikacija dijabetesa.

Pored toga, coprinus je značajan za očuvanje ćelija pankreasa koje proizvode insulin. Coprinus reguliše nivo šećera u krvi, deluje protivupalno i preventivno na kardiovaskularna oboljenja dijabetičara

Ima zaštitan efekat na Langerhansova ostrvca (ćelije pankreasa koje produkuju hormon insulin). Sat i po nakon praha od Coprinusa, nivo šećera u krvi redukuje se za 41%, tri sata kasnije snižava se za 31%, dok za šest sati u krvi i dalje ima 20%‚manje šećera.

Sprečava komplikacije šećerne bolesti

U sprečavanju posledica dijabetesa kao što su slepilo, otkazivanje rada bubrega, amputacija noge, srčani i moždani udar, od presudnog značaja može biti unos Coprinusa, koji predstavlja fantastičan napredak u borbi protiv šećerne bolesti.

Takođe od velike koristi može biti svima onima koji žele da održavaju na optimalnom nivou nivo šećera u krvi i tako smanje rizik od ateroskleroze. Osim toga, načuno je dokazano da Coprinus smanjuje rizik od pojave rada i sarkoma.

Zaustavlja rast malihnih ćelija

U istraživačkom institutu Nacionalnog centra za rak u Tokiju, dr Ikekawa i njegovi saradnici, najpre na miševima, a zatim i na ljudima, dokazali su da konzumiranje lekovitih gljiva u neverovatno visokom procentu zaustavlja rast i širenje malignih ćelija ili ih sasvim uništava, a pritom obnavlja zdrave ćelije.

 

Coprinus comatus – sušeni prah u kapsulama možete nabaviti u biljnim centrima Magično bilje – poručite OVDE

Beograd: Maksima Gorkog 25 i Brankova 16

Naručiti telefonom:

011/2420-955, 011/3283-507 i 011/2450782

ILI PUTEM ONLINE SHOP-a na sajtu: magicnobilje.cubes.rs