ČAJ OD KOPRIVE SPREČAVA URINARNE INFEKCIJE

by | 31.05.2023

Jedinjenja koja se nalaze u koprivi mogu značajno smanjiti proizvodnju inflamatornih hormona

ČAJ OD KOPRIVE SPREČAVA URINARNE INFEKCIJE  

Korišćen kao narodni lek hiljadama godina, čaj od koprive je uvek popularan u borbi protiv urinarne infekcije zahvaljujući visokom sadržaju hranljivih i lekovitih materija.

Prirodna zaštita od urinarne infekcije

Kopriva rastste u šumama, poljima, livadama i baštama širom. Možda je nepoželjan gosti u bašti, jer njeni listovi žare, ali je zato poželjna kao čaj.

Kopriva nije samo odličan izvor esencijalnih minerala kao što su kalcijum, magnezijum i kalijum. Ona je takođe prepuna i drugih hranljivih materija. To uključuje vitamine A, B, C i K, gvožđe, fosfor, nekoliko zdravih masnih kiselina i dosta aminokiselina.

Pijenje čaja od koprive može vam pomoći da dobijete sve vitamine i minerale koji su telu potrebni. Kao rezultat toga, čaj od koprive je divna podrška zdravlju i dobrobiti. Ona ima širok spektar dejstva od polenske groznice do smirivanja upaljenih zglobova i zaštite od infekcija urinarnog trakta.

Hronična upala je uključena u mnoga ozbiljna zdravstvena stanja, uključujući reumatoidni artritis, rak, bolesti srca i dijabetes tipa 2. Međutim, jedinjenja koja se nalaze u koprivi mogu značajno smanjiti proizvodnju inflamatornih hormona, štiteći organizam od hronične upale.

Pravi izbor u borbi protiv urinarne infekcije

Kopriva je prirodni diuretik, koji ima antimikrobno sredstvo. Upravo zbog toga je tradicionalni lek za infekcije urinarnog trakta. Čaj od koprive povećava zapreminu urina, i pospešuje izbacivanje bakterija kroz urinarni trakt. Na taj način sprečava upalu.

U skorije vreme, naučni dokazi su pokazali da kopriva može pomoći u smanjenju simptoma uvećane prostate – uobičajenog stanja kod starijih muškaraca. Ovo stanje izaziva nelagodnost i poteškoće prilikom mokrenja. Pacijenti koji su pili čaj od koprive tokom perioda od šest meseci izjavili su da su se simptomi smanjili.

Da li je čaj bezbedan?

Čaj od koprive se naširoko koristio kao biljni lek tokom ljudske i većina ljudi ga može bezbedno da pije. Ponekad se može desiti da čaj od koprive izazove blage stomačne tegobe – u tom slučaju trebalo bi ga izbegavati.
Ukoliko uzimate neku terapiju posavetujte se s lekarom ako planirate da pijete čaj od koprive. Malo je verovatno da ćete imati problema s ovim čajem jer je generalno bezbedan za piće.

11 Empira čaj od lista koprive – sastav čaja: Sušeni list koprive (Urticae folium) 100%

11 Empira čaj od lista koprive, 50 g možete da poručite na ove brojeve telefona:

MAGIČNO BILJE PRODAVNICE:

Maksima Gorkog 25, Beograd (blizu Kalenić pijace)
011/245-07-82
011/242-09-55
064/643-30-55
Radno vreme:
Radnim danima 8h-20h,
Subotom 9h – 15h

Brankova 16, Beograd
011/328-35-07
Radno vreme:
Radnim danima 9h – 17h
Subotom 9h – 15h