Biljni čajevi za hidrataciju tela

by | 30.10.2023
5 biljnih čajeva za hidrataciju tela

Boravak u zatvorenim i zagrejanim prostorijama s isušenim vazduhom i te kako utiče na organizam. Pijuckajte neki od ovih biljnih čajeva jer će vam obezbediti dobru hidrataciju tela.

Činjenica je da tokom hladnih dana imammo manju potrebu za vodom nego tokom letnjih meseci. Zbog pojačanog znojenja telo traži više vode. Ali, zaboravljamo da je adekvatna količina vode neophodna i tokom hladnih dana.

Biljni napici za hidrataciju tela

Boravak u zatvorenim i zagrejanim prostorijama sa suvim vazduhom ne prija telu. Pogotovo ako se ne unosi dovoljno tečnosti. Kako biste obezbedili dovoljnu količinu tečnosti za normalno funkcionisanje organizma, probajte neki od ovih biljnih čajeva. Pored toga. sasrže i neke dragocene sastojke koji ne samo da jačaju imunitet, nego donose i druge zdravstvene benefite.

Čaj od kamilice za hidrataciju tela

Čaj od kamilice je od davnina poznat po svojim lekovitim svojstvima. Pre svega, kamilica je bogata antioksidansima koji štite ćelije od oštećenja. Osim toga, ova nežna biljka opušta i rešava probleme u vezi sa spavanjem. Po želji, ovaj čaj možete da zasladite sirovi medom.

Čaj od bosiljka

Ako želite da vam telo bude dobro hidrirano, pijtee čaj od bosiljka. Poznato je da ova biljka hača imunitet, a može da pomogne u slučaju visokog krvnog pritiska. I ne samo to, jer se smatra da bosiljak može da pomogne u snižavanju šećera u krvi. Takođe i ovj čaj možete da zasladite sirovim medom.

Čaj od limunske trave

Ovaj čaj osvežavajućeg ukusa takođe ima nekoliko zdravstvenih benefita. Bogat je vitaminom C što povećava energiju tela. Odličan je antiseptik, te ima antibakterijsko i protivupalno desjtvo. Osim toga može da spreči nadimanje. Ovo su sasvim dovoljni razlozi da uživate u ovom čaju.

Čaj od nane

Poznato je da čaj od nane poboljšava varenje, ublažava nadimanje i donosi osećaj svežine. Ova biljka je bogata antioksidansima, jača imunitet i na kraju osvežava dah. Odličan izbor za hidrataciju tela, naročito posle jela.

Čaj od đumbira

Čaj od napravljen od svežeg korena đumbira poznat po svojim antiinflamatornim svojstvima. Takođe, ovaj čaj sprečava pojavu mučnine. Bilo da uživate u hladnom ili toplom čaju, sjajna je opcija održavanje hidratacije. Osim toga, đumbir pozitivno utuče na celokupno zdravlje. Ovom čaju možete dodati limun ili med po želji.

izikMd / gettyimages.com