APIEKCEM: KREMA KOJA UBLAŽAVA EKCEM

by | 03.08.2023

Sadrži noćurkovo i nevenovo ulje, vosokve, etarska ulja i vitamine A,D i E

APIEKCEM: KREMA KOJA UBLAŽAVA EKCEM  

Ekcem je stanje kože koje uzrokuje suve delove kože propraćene svrabom. Iako ne postoji zvaničan lek, situacija može da se drži pod kontrolom odgovarajućim tretmanima.

Ekcem: Kako ublažiti simptome

Ekcem je vrsta dermatitisa, a to je grupni naziv za upalna stanja kože. Ekcem je karakterističan po suvoj koži, propraćenoj svrabom. Ovo oboljenje slabi zaštitnu funkciju kože čiji je zadatak da zadrži vlagu i zaštiti telo od spoljašnjih elemenata.

Simptomi

Prvi znaci ekcema su svrab, suva koža i osip. Ovi ukazuju na to da ste došli u kontakt sa okidačem u svom okruženju koji je izazvao početak ili rasplamsavanje simptoma. Prepoznavanje okidača iz okruženja i njihovo izbegavanje može smanjiti rizik od izbijanja ekcema u budućnosti. Simptomi ekcema uključuju:

  • Suvu kožu.
  • Svrab.
  • Osip.
  • Izbočine na koži.
  • Zadebljanja na koži.
  • Ljuspice na koži.
  • Otok.

Ekcem može izgledati drugačije kod svake osobe kojoj je dijagnostifikovano ovo stanje. Ako imate tamnu kožu, osip od ekcema može biti ljubičast, braon ili siv. Ako imate svetlu boju kože, osip od ekcema može izgledati ružičast, crven ili ljubičast.

Simptomi ekcema mogu se pojaviti bilo gde na vašoj koži. Najčešća mesta su: ruke, vrat, laktovi, gleženjevi, kolena, lice (posebno obrazi), usne i deo oko ušiju.

Apiekcem: Pomoć iz prirode

Apiekcem krema je prirodno sredstvo koje pomaže u ublažavanju simtpma ekcema. U svom sastavu sadrži noćurkovo i nevenovo ulje, vosokve, etarska ulja, kao i vitamine A, D i E.

Prednosti ulja noćurka za kožu

Ulje noćurka je bogato eencijalnim masnim kiselinama omega-6, uključujući linolnu kiselinu i gama-linolensku kiselinu. Ovaj profil masnih kiselina je u Linolna kiselina je antiinflamatorna, tako da ovo ulje može pomoći kod nekih dermatoloških stanja, kao što je ekcem. Ovo ulje takođe obezbeđuje duboku hidrataciju kože i smanjuje gubitak vode što je savršeno za suvu kožu.

Ulje nevena smiruje upale

Ulje nevena je prirodni lek koji sadrži antiinflamatorna i antiseptička svojstva. Može umiriti upalu kože koja je izazvana akni, opekotinama od sunca, rozaceom, psorijazom i ekcemom. Neven sadrži flavonoide, saponine i triterpenoide, za koje je poznato da imaju antiinflamatorno dejstvo.

 

Apiekcem kremu možete nabaviti u biljnim centrima Magično bilje – kliknite OVDE

Beograd: Maksima Gorkog 25 i Brankova 16

Naručiti telefonom:

011/2420-955, 011/3283-507 i 011/2450782

ILI PUTEM ONLINE SHOP-a na sajtu: magicnobilje.cubes.rs