Holandski lipozomalni glutation: Najvažniji antioksidans – eliminiše toksine i poboljšava zdravlje jetre

by | 19.12.2023
Holandski lipozomalni glutation: Najvažniji antioksidans - eliminiše toksine i podržava zdravlje jetre

Lipozomalni glutation je supstanca koja je od vitalne važnosti za zdravlje ćelija. Deo je ćelijskog metabolizma i može pomoći u slučaju ozbiljnih oštećenjia ćelijskih funkcija.

Milioni, ako ne i milijarde ljudi širom sveta uzimaju neki oblik lipozoma svaki dan, a da toga nisu ni svesni. Ako ste ikada uzimali vitamine, lekove ili suplemente u obliku pilule, progutali ste lipozome. Ovaj termin se jednostavno odnosi na spoljašnju kapsulu u kojoj se nalaze vaši vitamini ili lekovi. Postoji mnogo različitih tipova lipozoma, uključujući lipozomalni glutation. Ovaj članak će se baviti lipozomalnim glutationom i njegovim prednostima za ljudsko telo.

Šta je lipozomalni glutation?

Lipozomalni glutation se jednostavno odnosi na glutation koji je inkapsuliran u koncentrovanom stanju u obliku pilule. Da bismo razumeli lipozomalni glutation, prvo bi trebalo da razgovaramo o tome šta je glutation.

Glutation se često naziva glavnim antioksidansom ljudskog tela i sastoji se od glicina, cisteina i glutaminske kiseline. Koristan je za mnoge stvari, ali po sprečavanje bolesti je na vrhu liste. Glutation je prirodni antioksidant u ljudskom telu koji se proizvodi u jetri. Međutim, kada je ljudima potreban dodatni glutation, često se unosi u obliku lipozomalnog glutationa.

Lipozomalni glutation je koncentrisana doza glutationa koja može da sadrži i druge sastojke. Vitamin C i E su obično upareni sa lipozomalnim glutationom i pomažu u podršci i oporavku. Iako male doze glutationa možete dobiti iz spanaća, šparoga, avokada i druge hrane, lipozomalni glutation je jedan od najboljih načina da dobijete koncentrisanu dozu.

ORIGINALNI HOLANDSKI LIPOZOMALNI GLUTATION

Glutation je prirodni antioksidant u ljudskom telu koji se proizvodi u jetri. Međutim, kada ga nema u potebnim količinama, često se unosi u obliku lipozomalnog glutationa. Lipozomalni glutation je jak antioksidans. On je takođe ključna komponenta za zaštitu imunološkog sistema i pomaže ćelijama koje su njegova prva linija odbrane od infekcija i virusa.

Lipozomalni glutation: Poboljšava zdravlje jetre

Zbog toga koliko je koncentrisan lipozomalni glutation i kako utiče na telo, nudi mnoge zdravstvene prednosti, a naročito za jetru.

Glutation igra veoma važnu ulogu u eliminisanju svih vrsta toksina iz tela, uključujući teške metale, lekove i hemikalije. Akumulacija teških metala i oksidativna oštećenja posebno utiču na zdravlje mozga – ova dva faktora su snažno povezana sa razvojem Parkinsonove i Alchajmerove bolesti.  Neravnoteža slobodnih radikala u telu može rezultirati oksidativnim stresom, lošom ćelijskom regeneracijom i disanjem, smanjenom kognitivnom funkcijom i slabim imunološkim sistemom.

Pošto se glutation prirodno proizvodi u jetri, on je suštinska komponenta detoksikacije tela. Koncentrovana doza lipozomalnog glutationa je odličan način da se ubrza i poboljša proces detoksikacije u jetri, srcu i telu uopšte. Lipozomalni glutation se često preporučuje onima koji se bore sa alkoholizmom.

Takođe, štiti jetru od oksidativnog oštećenja izazvanog slobodnim radikalima koji nastaju tokom procesa detoksikacije. Vezuje se sa toksinima tako da su rastvorljivi u vodi i lako se mogu izbaciti iz tela preko bubrega, creva i kože. Čineći toksine rastvorljivim u vodi, glutation sprečava njihovo zadržavanje u masnim tkivima i izazivanje dugotrajnog oštećenja.
Može pomoći kod nealkoholne bolesti masne jetre.

Pravilna ćelijska funkcija je ključna za svaki deo tela. Lipozomalni glutation je odličan način za poboljšanje ćelijske funkcije, disanja i oksidacije. Takođe je ključna komponenta za zaštitu imunološkog sistema i pomaže ćelijama koje su njegova prva linija odbrane od infekcija i virusa.

ake1150sb / gettyimages.com; magicno bilje shop