Francuski Glucoratrol: Klinički dokazano deluje u prevenciji i tretmanu dijabetesa tipa 2

by | 11.04.2024
Glucoratrol klinički dokazano deluje u prevenciji i tretmanu dijabetesa tipa 2

Glucoratrol, francuska formula koja u sebi sadrži resveratrol iz biljke japanski troskot  napravljena je za sve koji imaju metabolički sindrom, predijabetes i dijabetes.

Dijabetes je teška hronična bolest jer je praćena nizom hroničnih i akutnih komplikacija. Posebno je povećan rizik za nastanak infarkta i moždanog udara, kao i razvoj drugih koronarnih bolesti i metaboličkih premećaja.

Potrebno je stalno raditi na prevenciji faktora rizika, kao što su preterana telesna težina, manjak fizičke aktivnosti, neredovna i neadekvatna ishrana bogata mastima, stres. Važna je promena životnih navika, načina ishrane i povećanje stepena fizičke aktivnosti. Takođe, od pomoći može da bude uvođenje prirodnih proizvoda, odnosno dijetetskih preparata, kao pomoć u regulisanju metaboličkih procesa i nivoa glukoze i lipida u krvi.

Glucoratrol® Yvery je rezultat formule koja garantujeprisutnost aktivne supstance u organizmu duže od 5 sati nakon uzimanja, što produžuje aktivno delovanje samog molekula u organizmu.

Šta je Glucoratrol i kako deluje?

Glucoratrol je prirodni suplement koji ima benefitno dejstvo na sindrom dijabetesa tipa 2, kao i kod stanja predijabetesa. Učestvuje u uspostavi poremećene metaboličke ravnoteže delujući na enzim SIRT1 koji je odgovoran za regulisanje glikemije i metabolizma lipida.

Deluje stimulativno na poboljšanje osetljivosti ćelija pankreasa na inzulin što dovodi do poboljšanja sinteza inzulina.

Francuska formula Glucoratrol-a sadrži resveratrol iz biljke japanski troskot (Polygonum cuspidatum). Danas se resveratrol smatra najboljim biološkim antioksidantom, efikasnijim od vitamina E. Resveratrol iz ove neobične biljke povećava intracelularni transport glukoze, čime popravlja senzitivnost na insulin i smanjuje insulinsku rezistenciju.

Šta je trans-resveratrol?

Glucoratrol® Yvery je prirodni dodatak ishrani na bazi Trans-resveratrola sa stepenom
istoce većim od 98%. Šta to znači? Naime, postoje dve izomerične forme resveratrola : Trans-resveratrol i Cis resveratrol. Razlika u njihovoj strukturi implicira i razliku u njihovom hemijskom i biološkom dejstvu.

Istraživanja su pokazala da je jedino forma Trans-resveratrol bioaktivna i stabilna kao i mnogo lakša za asimiliaciju od strane organizma. Istovremeno forma Cis-resveratrol je nestabilna, teže asimilirana od strane organizma i daleko manje benefitna za zdravlje.

Glucoratrol jedinstven je po svojoj bioraspoloživosti, jer je formuliran tako da ima produženo delovanje u organizmu.

Glucoratrol i japanski troskot

Japanski troskot je bogat izvor nekoliko moćnih bioaktivnih jedinjenja, od kojih je najznačajniji resveratrol. Resveratrol je vrsta prirodnog fenola i fitoaleksina koje biljke proizvode kao odgovor na stres, infekciju ili izlaganje ultraljubičastom zračenju.

Japanski troskot je bogat izvor nekoliko moćnih bioaktivnih jedinjenja

Japanski troskot je bogat izvor nekoliko moćnih bioaktivnih jedinjenja

Kod ljudi, resveratrol je povezan sa različitim zdravstvenim prednostima, uključujući antiinflamatorna, antioksidativna svojstva i svojstva protiv starenja. Pored resveratrola, japanski troskot sadrži i druge korisne komponente kao što su flavonoidi, koji imaju antioksidativno dejstvo, i emodin, koji može doprineti njegovim zdravstvenim prednostima.

Prema istraživanjima, japanski troskot takođe može igrati ulogu u upravljanju nivoima šećera u krvi, što ga čini interesantnim za upravljanje dijabetesom. Pokazalo se da resveratrol poboljšava osetljivost na insulin i smanjuje skokove nivoa šećera u krvi nakon obroka, što ukazuje na potencijalnu korist u prevenciji i upravljanju dijabetesom tipa 2.

Mehanizam delovanja Glucoratrola

Posebna formula Glucoratrola i način kapsuliranja, omogućavaju da se resveratrol duže zadrži u organizmu (koncentracija aktivne supstance u krvi je deset puta veća u odnosu na bilo koju klasičnu formulu, čak i pet sati od unosa u organizam, dok je kod drugih formula eliminisana iz organizma za sat i po) i deluje bolje.

U dijabetesnoj fazi, u kombinaciji sa biterapijom (metformin+gliptin) Glucoratrol poboljšava efikasnost kombinovane terapije i pozitivno deluje na otklanjanje digestivnih problema (najčešće dijareja).

Pokazano je da resveratrol doprinosi zaštiti β ćelija pankreasa i smanjuje lučenje insulina kod osoba sa hiperinsulinemijom, čime doprinosi redukciji telesne težine. Ova aktivna supstanca povećava intracelularni transport glukoze i na taj način popravlja senzitivnost na insulin i smanjuje insulinsku rezistenciju.

Dakle, resveratrol pomaže lučenje intestinalnog hormona (inkretina) GLP-1, čija je glavna uloga da stimulira lučenje insulina i povećava osetljivost β ćelija na insulin. Dokazano je da ima prebiotičko delovanje. Obnavlja i uspostavlja ravnotežu crevne flore obolelih od dijabetesa. Efikasno je u kombinaciji sa oralnim antidijabeticima jer smanjuje propratne probavne smetnje, posebno u terapiji na bazi metfomina.

Zbog tih efekata uvršten je u prirodnu terapiju osoba sa insulinskom rezistencijom, predijabetesom i dijabetesom.

Prirodna dopunska terapija

Prema analizama, Glucoratrol na ove načine deluje kod obolelih od dijabetesa:

  • Smanjuje nivo glukoze u krvi
  • Stimuliše sintezu insulina
  • Doprinosi uspostavljanju i održavanju metaboličke ravnoteže
  • Dovodi do povećanja lučenja inkretina – intestinalnog hormona GLP-1
  • Značajno poboljšava toleranciju na glukozu
  • Povećava sintezu IL-10
  • Smanjuje porast telesne težine aktivirajući mitohondrije
  • Obnavlja crevnu floru obolelih od dijabetesa i drugih bolesti

Svi navodi potvrđeni su u praksi kroz uobičajene analize nivoa glukoze u krvi, nivoa triglicerida, holesterola, dok je prestanak dijareje zabeležen kod svih pacijenata koji koriste metformin ili kombinovanu terapiju.

Glucoratrol

GLUCORATROL KAPSULE

Glucoratrol smanjuje insulinoresistenciju, nivo glukoze i lipida u krvi, doprinosi uspostavi metaboličke ravnoteže, zbog čega je uvršten u prirodnu terapiju osoba sa insulinskom resistencijom, dijabetesom i predijabetesom. Osnovna aktivna supstanca u Glucoratrolu je resveratrol, čija su se dejstva osim navedenih, pokazala dobrobitna i u zaštiti od kardiovaskularnih oboljenja zbog svoga izraženog antioksidativnog delovanja.

 

Kod 39 posto ispitanih pacijenata dokazano je da se metformin može smanjivati nakon prvog meseca, odnosno, može da se zameni Glucoratrolom već od trećeg meseca. Kod 43 posto ispitanih pacijenata došlo je do smanjenja doze osnovnog leka za 80 posto.

Kao prirodna dopunska terapija efikasan je kod pacijenata sa povećanom insulinskom rezistencijom, koja se javlja kod onih koji imaju dijabetes tip 2 i bolesti srca i krvnih sudova, koji tako|e povećavaju rizik od nastanka infarkta i moždanog udara.

Glucoratrol je dodatak ishrani i nije lek, niti zamena za propisanu terapiju, ali se može kombinovati sa metforminom i oralnim antidijabeticima. Važno je uvek konsultovati lekara pre upotrebe dodatka što naročito važi za osobe koje već uzimaju određenu terapiju.

Madeleine_Steinbach / gettyimages.com