UMIVAJTE SE OVSENIM PAHULJICAMA

by | 28.04.2022

Ovas pomaže da se uklone mastan  sjaj kože, akne i sitne bore

 

 Ovsene pahuljice sadrže kalijum, natrijum, kalcijum, gvožđe, magnezijum, cink, fosfor, vitamine B1, B2, E, i to nije sav spisak korisnih sastojaka ovsenih pahuljica. Ali, ovsene pahuljice nisu samo korisne za konzumiranje (odlične su za čišćenje creva od toksina), nego su  i veoma pogodne za korišćenje u kozmetičke svrhe.

Svakodnevno umivanje ovsenim pahuljicama pomaže da se ukloni ne samo masni sjaj kože, akne i sitne bore. Učiniće vašu kožu glatkom i baršunastom.

Da biste to uradile, biće neophodno uzeti šaku ovsenih pahuljica (možete ih malo isitniti).

Staviti šaku pod  tekuću vodu i tako držati dvadesetak sekundi ili ih  potopite  prethodno, na par minuta, u neku šolju sa vodom.

Nakon toga, vrlo nežno, bez grebanja, 2-3 minuta utrljavajte u kožu lica i vrata. Područje oko očiju samo namazati, ne utrljavati. Zatim isperite pahuljice vodom, umijte se i dalje koristite kremu ili tonik koji obično koristite.

Ako imate problematičnu kožu, nećete odjednom videti čudo. Ovsene pahuljice će uspeti da ublaže sve probleme sa kožom – akne, mitesere, bubuljice, infekcije, ali početni  efekti mogu biti praćeni svrabom, ljuštenjem, perutanjem kože, povećanjem broja već postojećih bubuljica.

Ovsene pahuljice su  savršena zamena za sredstvo za umivanje i skidanje umereno jake šminke.

Ako ovsenim pahuljicama, jednom nedeljno, dodate 1 kašičicu žutog šećera, dobićete odličan piling za kožu lica.

Nemojte koristiti one “instant” pahuljice, od njih nema mnogo koristi.

Ne zaboravite da na dno lavaboa stavite nešto što će sprečiti da  pahuljice začepe odvod.

Nakon  umivanja ovsenim pahuljicama, može doći do crvenila i blage iritacije kože. Ali, to je samo privremeno. Nakon nekoliko dana koža će se očistiti, postaće glatka, nežna i baršunasta.