MASKE ZA TRUDNIČKI STOMAK

by | 02.10.2022

Četiri benefita nege tokom drugog stanja

 

Ove maske su namenjene za jednokratnu upotrebu i stavljaju se preko stomaka baš kao što biste stavili klasičnu masku na lice. Reklamiraju se kao jednostavan način nege trudničkog stomaka, koji vam pomaže da poboljšate izgled kože. Ali, činjenica da je nešto trenutni hit ne znači nužno da je vredno vašeg vremena i novca. Danas smo za vas rešili da istražimo glavne prednosti ovih maski, kako biste lakše doneli odluku o tome da li želite da ih isprobate.

Prednosti maski za trudnički stomak:

Smanjenje strija – Budući da su strije čest problem koji se javlja u trudnoći, glavni fokus ovih maski je na njihovom smanjenju. Procenjuje se da preko 90% žena dobije strije u trudnoći i mada su one sasvim normalna pojava, većina nije oduševljena svojim tigrastim izgledom. Korišćenje maski koje su posebno napravljene za smanjenje strija može napraviti veliku razliku.

Pomoć prilikom svraba na koži – Uz sve promene koje prate trudnoću, koža trudnica na stomaku postaje posebno osetljiva. Ovo može da bude veliki problem ženama koje imaju ekceme, jer su oni skloni pogoršaju u trudnoći. Postoji dosta maski za trudnički stomak koje posebno pomažu kod iritirane i kože sklone svrabu. To su maske sa hijaluronskom kiselinom i na bazi biljaka poput aloe vere.

Poboljšanje izgleda kože – Uopšteno govoreći ove maske pomažu koži na stomaku da izgleda bolje. One je hidriraju i čine elastičnijom. Budući da su trudnice sklone ka tome da imaju suvu kožu, vraćanje vlažnosti i elastičnosti je zaista vredna prednost. Osim toga, maske za stomak koje u sebi imaju glikolnu kiselinu su specifične po tome što vraćaju koži njenu prirodnu boju i teksturu, jer nije retkost da se u drugom stanju ton kože menja.

Prilika za brigu o sebi – Čak i ako ne koristite masku za trudnički stomak da biste poboljšali teksturu svoje kože, ona može da vam pruži priliku da razmazite sebe. Trudnoća može da bude prilično stresna i iscrpljujuća, zbog mnoštva fizičkih promena i hormona s kojima ne znate kako da se izborite. Samim tim ako dobijete šansu da sebe negujete, nemojte je propustiti, jer će vam sigurno prijati.

 Ipak, možda je najbolje da masku napravite same.

Za ovaj recept potrebno vam je: pola kašike kokosovog ulja, 1 kašika maslinovog ulja, pola kašike pčelinjeg voska, nekoliko kapi vitamina E i nekoliko kapi ulja od lavande. Sve sastojke sipajte u staklenu flašicu, zatvorite je, pa je na nekoliko minuta do pola potopite u toplu vodu kako bi se ulja rastopila i pomešala. Nakon toga, dobro promućkajte i ostavite da se ohladi. Nanosite na stomak i butine, tj. na sve kritične delove kože ujutro i uveče.