KAKAO-ČOKOLADA MASKE ZA LICE

by | 22.11.2021

Domaća sredstva za negu kao u luksuznim spa

Nije dobro jesti mnogo slatkiša, ali ako čokoladu koristite kao masku za lice, na pravom ste putu do savršenog tena. Možda ste se odrekli omiljene čokolade zbog vitke linije, ali sada je vreme da je ponovo upotrebite u službi lepote.
Maska za lice od čokolade prijaće svakom tipu kože, a vi ćete se osećati kao da ste u luksuznom spa centru. Odvojite malo vremena za sebe i uživajte!

1. Recept za podmlađujuću masku za suvu, normalnu i kombinovanu kožu:
2 kašike istopljene crne čokolade pomešajte sa jednom kašikom bilo kojeg biljnog ulja. Kada se masa ohladi, nanesite na lice. Ostavite 10 minuta, isperite mlakom vodom. Nakon ovog postupka koža lica će dobiti pomalo zlatan sjaj.

2. Recept za masku za lice za sve tipove kože, koja poboljšava ten i čini kožu matiranom i baršunastom:
1 kašiku kakaoa u prahu razrediti toplom prokuvanom vodom tako da ne bude previše gusta smesa. Masku nanesite na lice, ostavite 10 minuta, isperite mlakom vodom. Ako imate suvu kožu ovu masku za lice možete koristiti sa mlekom umesto vode.

3. Tonizirujuća vitaminska čokoladna maska za lice sa voćnom kašom:
1 supenu kašiku crne istopljene čokolade pomešajte sa kašikom voćne pulpe. U ovom receptu možete koristiti gotovo svaki plod, odlično će koristiti dinja, lubenica, kivi, kruška, malina, jagoda. Sve dobro promešati i naneti na lice na 10 minuta. Isprati mlakom vodom.
Prema navedenom receptu možete pripremiti istu čokoladnu masku za lice za masnu kožu, koristeći: crvenu ribizlu, brusnicu, višnju i kiselu jabuku. Mešavini dodajte 1 kašiku soka od limuna.

4. Hranljiva kakao maska sa lifting efektom:
Ppogodna je za suvu i kombinovanu kožu. Kašiku kakao praha pomešajte sa kašikom ovsenih pahuljica i kašikom meda. Dodajte malo mleka za formiranje smese poput kreme. Nanesite na lice i isperite posle 15 minuta sa mlakom vodom.

5. Čokoladna maska za lice za suvu kožu:
1 kašiku rastopljene mlečne čokolade pomešajte sa istom količinom kisele pavlake i jednim žumancetom. Nanesite na lice obilnim slojem, ostavite na 15 minuta, zatim isperite mlakom vodom.

6. Pročišćavajuća maska za lice sa kakaom za kombinovanu kožu:
1 kašiku kakao praha pomešajte sa 1 kašikom kafe. Smesu razredite toplim mlekom do stanja guste mase. Nanesite na lice na 15 minuta, isperite prohladnom vodom.

7. Bela čokoladna maska za lice za suvu kožu.
Za pripremu je potrebno 2 kašike istopljene bele cokolade pomešane sa jednom kašikom jogurta (sa najvećim procentom masti) ili kašikom sitnog sira. Izmešajte smesu mikserom i nanesite na lice. Po isteku 10-15 minuta isperite mlakom vodom.

8. Kakao maska za lice za masnu kožu:
2 kašičice kakao praha pomešane sa 1 kašikom ovsenih pahuljica razrediti sa niskokaloričnim jogurtom, pa dobijenu smesu nanesite na lice na 15 minuta, isperite hladnom vodom.
U kakao masku za lice za masnu kožu možete dodati i 1 kašiku bele gline. Razredite je sa hladnim zelenim čajem do stvaranja razmazive smese. Masku nanesite na lice na 10 minuta, isperite mlakom vodom.