GROŽĐE ZATEŽE KOŽU, UMIRUJE UPALE

by | 07.09.2021

 Pijačne tezge  pune su sočnog, slatkog grožđa. Odvojite nekoliko bobica i obradujte svoju kožu

Za osvežavanje i relaksiranje lica nakon napornog dana napravite masku od po jedne kašike soka od grožđa, meda, brašna i maslinova ulja. Nanesite na oprano lice i pustite da deluje 20 minuta a potom isperite.
Za učvršćivanje i osvežavanje kože pripremite tonik za lice od 2 šake bobica grožđa kojima ste prethodno odstranili kožicu. Tonikom natopite kožu, a nakon 10 minuta isperite mlakom vodom.
Kako bi vaše lice ponovno zasalo, pripremite piling. Pomešajte 5-7 zgnječenih bobica s jednom kašikom pšeničnih mekinja i malo soka od grožđa. Piling kružnim pokretima nanesite na lice i potom isperite mlakom vodom.
Ako imate nečistu kožu, zgnječite šaku bobica grožđa i pomešajte je s jednom kašikom zobenih pahuljica. Masku nanesite na lice, držite 15 minuta i potom isperite mlakom vodom.
Čistu vatu natopite belim vinom pa premažite lice i vrat. Nakon 20 minuta tretirana mesta isperite mlakim čajem od kamilice. Belo vino je odličan osvežavajuć losion koji će vašoj koži dati svež izgled. Tretman primenjuje povremeno.