MED I BOROVNICA PROTIV MALOKRVNOSTI

by | 04.07.2022
savet-dr-marine-feliksovne_med-i-borovnica-protiv-malokrvnosti.png

Savet dr Marine Feliksovne

Jednostavno rešenje protiv malokrvnosti pravi se od borovnica i meda.

Sadržaj članka

Sastojci:

500 g meda, 300 g borovnica

Priprema:

Borovnice sipati u teglu, pa dodati med. Ostaviti 24 sata u frižideru, onda uzimati dva puta po jednu kašiku pre doručka i ručka, dok se ne potroši.

Tri kašike dnevno za odličnu krvnu sliku.

Kod krvne slike nije važan samo broj crvenih krvnih zrna­ca, već i nivo hemoglobina. Uko­liko je hemoglobin na nis­kom nivou, doći će do sma­njenog prenosa kiseonika, a to će na kraju stvoriti anemiju.

Narodna medicina nudi veliki broj različitih, prirodnih i efikasnih recepata kojima se postiže povećanje hemoglobina u krvi. Za ostvarivanje ovog rezultata treba se koncentrisati na one recepte koji uključuju sastojke bogate vitaminima.

Zato vam predstavljamo recept za pripremanje prirodnog eliksira koji osetno povećava broj eritrocita i pozitivno se odražava na celokupnu krvnu sliku.

Nemojte odlagati pripremanje ovog prirodnog sredstva. Prijaće vam njegov ukus, kao i pozitivan efekat na zdravlje.

Sastojci: dva decilitra meda, 200 g oraha, 200 g suvog grožđa, 200 ml soka od šargarepe, 200 ml soka od cvekle i dva limuna.

Priprema: Operite limun, presecite ih na pola i iz svake polo­vi­ne uklonite semenke. Sameljite ih zajedno sa korom, osim ukoliko je limun prskan, a zatim masu stavite u staklenu teglu od jednog litra. Dodajte med, sok od cvekle i šargarepe i sve dobro izmešajte. Potom dodajte mlevene ili sitno seckane orahe i suvo grožđe i ponovo promešajte.

Navedena količina sastojaka obezbediće vam jedan kilogram ukus­ne i zdrave smese. Pripremljen eliksir čuvajte u tegli u friži­deru.

Uzimajte po jednu kašiku smese pre svakog obroka, tri puta dnev­no. Još jedna dobra strana ovog leka jeste to što nema ne­željenih efekata.

Bićete puni energije, a nakon dve nedelje proverite krvnu sliku – sigurno će biti pozitivnih rezultata.