ZEOLIT SODA ZA PRANJE VOĆA I POVRĆA

by | 15.07.2023

Pranje voća i povrća samo pod mlazom vode ne može ukloniti pesticide i druge toksične materije

ZEOLIT SODA ZA PRANJE VOĆA I POVRĆA  

Budući da je voće i povrće uglavnom trtirano raznim toksičnim materijama koji sprečavaju štetočine, važno je dobro čiščenje ovih plodova. Zeolit soda za pranje voća i povrća je pravo rešenje

Zeolit soda uklanja pesticide s plodova

Činjenica je da se voće i povrće tokom sazrevanja prska raznim herbicidima, insekticidima, rodenticidima i fungicidima. Osim toga, ako je raslo u nezdravom okruženju, velika je šansa da su se na kori nataložili i teški metali poput olova, žive, arsen, kadmijum, kao i neke druge nečistoće.

Da bismo izvukli najbolje iz voća potrebno da je dobro oprati pre konzumiranje. Pranje pod mlazom vode neće doneti očekivane rezultate, ali zato hoće zeolit soda. Zeolit je prirodni mineral koji se ponaša kao molekularni sunđer koji upija radioaktivne elemente, teške metale, pesticide, kao i ostale zagađivače vode, vazduha i zemljišta.

Dok soda bikarbona ulazi u reakciju sa pesticidima, čime omogućava ispiranje istih sa plodova tretiranih pesticidima.
Kombinacijom zeolita i sode bikarbone, i pravilnim tretmanom voća i povrća pre njihovog konzumiranja, značajno se smanjuje unos ovih zagađivača u organizam, a time se sprečavaju razna oboljenja prouzrokovana taloženjem pesticida, teških metala, radioaktivnih elemenata i ostalih zagađivača hrane u telu.

Kako deluje zeolit

Zeolit je prirodni vulkanski mineral. Jedan je od retkih minerala koji poseduju prirodni negativni naboj. Kombinacija strukture saća i neto negativnog naelektrisanja omogućava zeolitu da apsorbuje tečnosti i elemente na osnovu jačine hemijske veze. Magnetno privlačenje koje element ima prema zeolitu naziva sposobnost jonske razmene, dok struktura saća koristi molekularno sito za filtriranje jedinjenja.

Generalno, prirodni zeolit se sastoji od otvorene, trodimenzionalne strukture nalik kavezu sa ogromnom mrežom otvorenih kanala. Ovi kanali koji teku kroz svaku granulu su ono što čini zeolit tako sposobnim upijajućim sredstvom.

Različite veličine omogućavaju različite industrijske primene. Što je manja veličina, to će se brže upijati pored eksponencijalno povećane površine. Veće veličine granula su korisne za projekte čišćenja vode ili filtere za vodu.

Zašto je soda bikarbona dobra za čišćenje

Ono što čini sodu bikarbonu tako dobrom za čišćenje, je to što brzo reaguju s uljima i mastima i rastvaraju ih. To znači da će se soda bikarbona sa lakoćom boriti protiv prljavštine, masti, ulja. Soda bikarbona takođe ima blage abrazivne osobine. To znači da pruža nežno čišćenje, bez ostavljanja ogrebotina.

 

Zeolit soda za pranje voća i povrća možete nabaviti u biljnim centrima Magično bilje

Beograd: Maksima Gorkog 25 i Brankova 16

Naručiti telefonom:

011/2420-955, 011/3283-507 i 011/2450782

ILI PUTEM ONLINE SHOP-a na sajtu: magicnobilje.cubes.rs