WEEDARAN MELEM ZA RANE OD DEKUBITISA

by | 14.07.2023

Ovaj prirodni melem pospešuje zarastanje rana

WEEDARAN MELEM ZA RANE OD DEKUBITISA

Rane od dekubitisa uopšte nisu bezopasne jer mogu dovesti do velikih komplikoacija. Prirodni melem može da posepeši isceljivanje rana

Melem koji sanira rane od dekubitisa

Dekubitusni je otvorena rana na koži uzrokovana dužimgim konstantnog pritiska na određeno područje tela tokom duže vremena. Smanjen protok krvi u ovim područjima dovodi do oštećenja tkiva. Dekubitus se često javlja na koži koja pokriva koštana područja. Najčešća mesta na telu gde se pojavljuje dekubitus su: kukovi, leđa, gležnjevi i zadnjica.

Ovo stanje se obično javlja kod starijih osoba, kao i kod onih koji zbog bolesti moraju da leže. Ove rane na telu, ako se ne leče mogu se inficirati, zaraziti krv zbog čega mogu postati opasne po život. Srećom, dekubitis može da se leči određenim medikamentima, kao i melemima.

Weedaran melem: Snaga bilja

U Weedaran melemu nalaze se pojedine lekovite biljke koje se koriste u narodnoj medicini za ublažavanje simtoma bolesti i oštećenja kože:

List bokvice: Za njenu isceliteljsku moć znali su još stari Grci koristeći je za zarastanje rana. I danas se ova biljka u narodu koristi za lečenje mnogih bolesti poput infekcija kože i drugih zaraznih bolesti, poremećaja varenja, otežanog disanja kao i za poboljšanje cirkulacije.

Kantarion: Kantarion je poznat po svojim antibakterijskim i antiviralnim dejstvima, a zahvaljujući protivupalnom dejstvu koristi se kod rana i opekotina.

Cvet hajdučice: U lekovite svrhe smatra se da je prvi izbor za ublažavanje ekcema i psorijaze, zaustavlja svrab i smanjuje iritaciju i smanjuje upale.

Piskavica: Poznata i kao grčko seme je odlično za detoksikaciju organizma. Takođe ublažava simptome ekcema, opekotina i akni, a koristi se i u slučajevima alopecije za podsticanje rasta kose.

Cvet nevena: Zahvaljujući svojim voskovima, oblaže kožu i formira prirodnu zaštitu od spoljašnjih uticaja. Takođe je i blagi antiseptik, a pre svega je poznat po tome da dobro utiče na cirkulaciju krvi, leči rane, pomaže u lečenju kožnih bolesti i čireve.

Koren gaveza: Ova bilja ima analgetska svojstva, može da smanji otok. Oblozi od gaveza su pravi melem za povrede kao što su nagnječenja, modrice, frakture kostiju i slično.

Weedaran melem može da pomogne u slučaju rana od dekubitusa, psorijaze i gangrene (čak i one kod diabetesa uz obaveznu upotrebu Cordiphyt kapi jer je uzrok gangrene zakrčenje krvnih sudova nogu), ekcema, ulkus krurisa i svih oblika otvorenih rana.

Weedaran melem možete nabaviti u biljnim centrima Magično bilje

Beograd: Maksima Gorkog 25 i Brankova 16

Naručiti telefonom:

011/2420-955, 011/3283-507 i 011/2450782

ILI PUTEM ONLINE SHOP-a na sajtu: magicnobilje.cubes.rs