ULJE CRNOG KIMA I “SMRT LEČI”

by | 10.05.2023

Reč je o jednom od najboljih prirodnih preparata koji svako treba da ima pri ruci…

 

ULJE CRNOG KIMA I “SMRT LEČI”

 

Za ulje crnog kima kažu da “i smrt leči”, jer jača imunitet i pomaže u lečenju svih bolesti. Kao izuzetan imunomodulator, ulje crnog kima pomaže ne samo u terapiji bolesti koje nastaju kao posledica oslabljenog imunološkog sistema, već i onih koje se javljaju zbog preterane imunološke reakcije.

Ulje crnog kima naročito je delotvorno protiv alergija, astme i drugih respiratornih oboljenja, probavnih tegoba, dijabetesa, povišenog holesterola… Savezna uprava za kontrolu lekova i hrane SAD 1996. godine odobrila je upotrebu crnog kima za sprečavanje neželjenih efekata hemoterapije i jačanje imuniteta kod onkoloških pacijenata.

Ulje crnog kima jača imunitet

Za održavanje optimalne vrednosti belih krvnih zrnaca, koristite semenke crnog kima. Ovaj začin se koristi u fitoterapiji širom sveta, zbog svojih antibakterijskih i antiupalnih svojstava. Crni kim ne samo što suzbija bakterijske infekcije već je i efikasan saveznih u borbi protiv virusa. Naročito je pogodan za terapiju upale disajnih organa. Osim toga, sadrži i značajan procenat gvožđa – minerala koji je neophodan za snažan imunitet.

 

Ulje crnog kima pomaže u terapiji Hašimotovog sindroma

Brojni izvori tvrde da ulje crnog kima može pomoći u slučaju Hašimotovog sindroma. Te tvrdnje potkrepljuje i naučna studija iz 2016, sprovedena na uzorku od 40 pacijenata. Bili su podeljeni u dve grupe – jedna je dobijala crni kim, a druga placebo tokom osam nedelja. Pacijentima iz prve grupe primetno je poboljšan indeks telesne mase, što znači da su se otarasili suvišnih kilograma. Utvrđeno je da je to umnogome povezano s radom štitaste žlezde. Naime, kod onih koji su redovno uzimali crni kim primećena je manja koncentracija hormona TSH, kao i antitela koja se hvataju ukoštac s tiroidom. S druge strane, zaključeno je da štitasta žlezda tih pacijenata samostalno proizvodi više hormona nego pre uzimanja preparata.

 

Ulje crnog kima pomoći će vam i da…

  • Regulišete šećer u krvi
  • Snizite nivo holesterola i triglicerida
  • Pobedite alergije
  • Oterate helikobakteriju i ešerihiju
  • Regulišete probavu
  • Podmladite kožu

Ulje crnog kima možete naručiti na: 

https://www.magicnobilje.com/proizvodi/respiratorni-sistem/3109/ulje-crnog-kima