UKLONITE PARAZITE MEDNIM MEŠAVINAMA

by | 12.05.2023
paraziti_uklonite-parazite-mednim-mesavinama.jpg

Što pre započnite terapiju – kako biste sprečili ne samo probavne već i mnogo ozbiljnije zdravstvene probleme

 

Ako ne izbacite parazite iz tela, ovi kradljivci zdravlja mogu izazvati ozbiljne zdrastvene probleme. Na prisustvo parazita najčešće ukazuju: povećan ili smanjen apetit, zatvor, proliv, gasovi i nadutost, upala zidova creva s nizom gastrocrevnih simptoma. Takođe, javljaju se bolovi u zglobovima i mišićima, alergije, problematična koža (koprivnjača, ospe, ekcem…), anemija, natekle oči, svrab. Paraziti izazivaju i glavobolju, suvi kašalj, hronični umor i oslabljeni imunitet. Kako biste se što pre rešili ove napasti, preporučujemo vam medne mešavine.

Medne mešavine uništavaju parazite

Med + karanfilić

Pomešajte 250 g domaćeg meda, kašiku sveže mlevenog karanfilića, kašiku kurkume u prahu i kašičicu sveže samlevenog crnog bibera. Dvaput dnevno (pre doručka i večere) uzimajte po kašičicu mešavine, a potom popijte pola čaše soka od šargarepe.

Med + pelin

Pomešajte 300 g domaćeg meda, dve kašike pelina samlevenog u prah, ispasiranu glavicu belog luka i 30 ml propolisa. Dvaput dnevno (pre doručka i večere) uzimajte po kašičicu mešavine.

Med + semenke bundeve

Sameljite 300 g semenki bundeve i pomešajte to s pola kilograma domaćeg meda, 200 g samlevenih suvih šljiva i 100 g samlevenih semenki lana. Dvaput dnevno (pre doručka i večere) uzimajte po kašičicu mešavine, a potom popijte pola čaše soka od šargarepe.

Med + aloja

Pomešajte po 250 g domaćeg meda i gela od aloje, dve kašike cimeta u prahu, kašičicu mlevenog karanfilića i kašiku polenovog praha. Ostavite to da odstoji u frižideru tri dana. Dvaput dnevno (pre doručka i večere) uzimajte po kašičicu mešavine, a potom popijte pola čaše soka od šargarepe.

Preki lek za parazite

Reč je o dragocenom kefiru, a najbolje ga je kombinovati s brašnom od lanenog semena ili mlevenim semenkama lana, mada je efikasan i u tandemu s belim lukom.

Mešavina kefira i mlevenog lanenog semena koristi se tri nedelje. Prvih sedam dana meša se 1 dl kefira s kašikom lana, narednih sedam dana kombinuju se dve kašike lana s decilitrom kefira. Poslednjih sedam dana u 150 ml kefira ubacuju se tri kašike lana. Mešavina se jede ujutro na prazan stomak, a prvi sledeći obrok može se uzeti najmanje dva sata kasnije.

 

Foto: Andrei Zonenko/gettyimages.co.uk