UBLAŽITE VRTOGLAVICU KUĆNIM LEKOVIMA

by | 30.06.2023

Ukoliko vas muči ovaj problem isprobajte neki od priridnih načina

UBLAŽITE VRTOGLAVICU KUĆNIM LEKOVIMA  

 

Ako vam se s vrmena na vreme pojavi ovaj simptom, oslonite se na prirodna sredstva jer vam mogu pomoći da ublažite vrtoglavicu

Kako da ublažite vrtoglavicu

Vrtoglavica je vrlo neprijatan osimtpm, zbog čega se neke osobe osećaju prilično nesigurno što može da im ograničava kretanje. Javlja se osećaj straha čim pomisle da treba negde da odešetaju jer šta ako ih uhvati vrtoglavica negde na javnom mestu. Strah nadvlada razum, što što može da na neki način blokira osobu.

Vrtoglavica može biti simptom nekog zdravstvenog stanja i ako se učestalo dešava, obavezno posetite lekara. Važno je otkriti pravi uzrok.

Povremene vrtoglavice mogu da se reše određenim kućnim lekovima. Takođe, jedno od osnovnih pravila je ako osetite vrtoglavicu, ako ste u mogučnosti odmah sedite ili se olsonite na nešto da kojim slučajem ne biste pali.

Ublažite vrtoglavicu čajem od đumbira

Prema naučnoj studiji koren đumbira može smanjiti efekte vrtoglavice. Možete ga konzumirati tako što manji koren đumbira prelijete šoljom vode, ostavite da se kuva pet minuta. Procedite i u gutljajima pijte ovaj čaj tokom dana. Čaj zasladite medom po želji. Pijte po šoljučaja dnevno i to će va sosloboditi simptoma vrtoglavice.

Jedite bademe

Bademi su bogat izvor vitamina A, B i E. Konzumiranje šake badema dnevno može pomoći u ublažavanju simptoma vrtoglavice.

Pijte vodu

Dehidracija takođe može da izazove simptome vrtoglavice. Čak i blaga dehidracija može izazvati ovo stanje. Pijte dosta vode tokom dana kako bi vam telo bilo dovoljno hidrirano i to će umanjiti simptome vrtoglavice, kao i probleme s ravnotežom.

Ublažite vrtoglavicu esencijalnim uljima

Smatra se da su esencijalna ulja su jedan od najjednostavnijih i najefikasnijih lekova za mnoge probleme. Može čak pomoći u smanjenju simptomima vrtoglavice, uključujući mučninu, glavobolju i probleme s ravnotežom.

Možete da stavite esencijalno ulje u aroma difuzer, ili da otvorite bočicu i dva do tri puta dubokno udahnete miris esencijalnog ulja. Osim toga, bočicu ovog ulja možete da nosite u torbi i da pomirišete kada ste na poslu ili na nekom javnom mestu. Odmah ćete osetiti olakšanje. Možete koristiti esencijalno ulje nane, đumbira, limuna i lavande.

Med i jabukovo sirće

Poznato je da i med i jabukovo sirće povećavaju protok krvi u mozgu. Za lečenje simptoma vrtoglavice pomešajte dve kašike meda s kašikom jabukovog sirćeta jednom dnevno.

Foto: Tunatura / gettyimages.com