TRI ČAJA ZA SPAS BUBREGA OD KAMENOVA

by | 20.06.2022

Bubrezi su organi o kojima mnogo ne razmišljamo, a čiji rad je posebno značajan za ceo organizam

Dobar rad bubrega omogućava i odličnu apsorpciju hranljivih sastojaka iz namirnica, kvalitetnije apsorbovanje nutrijenata i vitamina, jačanje imuniteta i više energije.

Za bolji rad bubrega, a tako i kompletnog organizma, ne bi bilo loše da u svoje navike svrstate konzumiranje čaja koji pročišćava bubrege. Najbolje je uzeti prirodne sastojke proverenog porekla.

OD PERŠUNA

Iako se peršun prvenstveno koristi kao začin, može poslužiti i kao odličan čaj za bubrege. Prepun je minerala i vitamina, poput kalcijuma, kalijuma i gvožđa i vitamina C koji sadrži čak više nego limun. Sadrži i antioksidanse koji imaju važnu ulogu u zaštiti organizma od bolesti i razvoja tumorskih ćelija. Čaj od peršuna je diuretik pa čisti kožu. Priprema se od petnaest grama lišća peršuna koje treba preliti kipućom vodom i ostaviti da odstoji desetak minuta.

 OD MASLAČKA

Maslačak se već dugi niz godina koristi kao lekovita biljka, a za pripremu čaja za bubrege mogu se koristiti svi delovi biljke, ali morate biti oprezni jer je koren maslačka jakog ukusa. Sadrži vitamine A, B, C, E i K, gvožđe, magnezijum, kalijum, kalcijum i insulin, koji podstiče rast dobrih bakterija u organizmu. Ovaj napitak deluje kao diuretik, pomaže zdravlje jetre i ima mogućnost prevencije infekcije mokraćnog sistema. 

 OD SMREKE

Čaj od plodova smreke može biti jako dobar prirodan lek jer deluje antibakterijski i antifungalno, pomaže kod urinarnih infekcija i problema sa probavom. Ovaj čaj za bubrege pomaže i kod dijabetesa i smanjuje nivo lipida u krvi.