Rade Ćosić: Mučile su me palpitacije sve dok nisam počeo da konzumiram magnezijum bisglicinat

by | 08.12.2023
Rade Ćosić: Mučile su me palpitacije sve dok nisam počeo da konzumiram magnezijum bisglicinat

Glumac Rade Ćosić dugo se borio sa ekstrasistolama koje su ga psihički opterećivale, ali je uz magnezijum bisglicinat uspeo da ih prevaziđe. Pročitajte njegovu ispovest.

Rade Ćosić, uspešni mladi glumac, koga smo gledali u oba dela Montevidea, Južnom vetru i aktuelnoj seriji Tate, otkriva kako je imao problema sa srčanim ritmom i kako je uspešno supeo da ga reši.

Magnezijum bisglicinat mi je mnogo pomogao

Za suplementaciju magnezijum bisglicinatom Rade Ćosić se, kako kaže, odlučio nakon saveta doktora Sanđej Gupte, poznatog američkog neurohirurga, dostupnog preko platforme Jutjub svakome kome je potreban savet u vezi tegoba sa srcem.

“Nakon njegovih preporuka, potražio sam baš bisglicinat jer se bolje apsorbuje nego na primer, magnezijum glicinat, ali i citrat. Magnezijum oksid ne računam jer je on poput placeba – nema apsolutno nikakvu iskoristljivost”, prenosi svoje iskustvo glumac Rade Ćosić i otkriva: “Jedan duži period imao sam palpacije, ekstrasistole, zovu ih i preskoci. To su prevremene ili preuranjene srčane kontrakcije ili poremećaji ritma, odnosno aritmije srca, benigne, ali psihički opterećuju. Nisam mogao da treniram, niti da se iznerviram, a da se ne pojave.”

Moje telo je brzo reagovalo na magnezijum bisglicinat

Promene u organizmu Rade je osetio već nakon tri dana od uzimanja magnezijum bisglicinata.
“Preskoci su nestali, nisam mogao da verujem, ali moje telo je reagovalo. Bio sam jako srećan jer je moj jedini i najveći problem je nestao. Doktor Gupta je bio u pravu. Pored toga što mi je praktično zaustavio aritmiju, uravnotežio mi je san, smirio me i pomogao da se osećam kao nekad kad sam bio mali i bezbrižan.

Rade ističe da i dalje redovo uzima magnezijum bisglicinat jer je zadovoljan načinom na koji deluje.
“Pomaže mi i pomagaće mi. Magnezijum je jedan od elemenata koji verovatno niko ne unosi dovoljno, zbog prerađenje hrane koju jedemo. Koliko je ovaj element bitan u ljudskom sistemu, ne moram ja da pričam, ljudi neka sami istraže. Moj lični savet za sve: gledajte da sve probleme, “bolesti” i prepreke u telu prvo pokušate da zalečite prirodnim putem, odnosno, da se raspitate šta je uzrok problema. Moj zdravstveni problem nema direktne veze sa srcem, nego sa prenosom kiseonika u krvi čiji transport direktno potpomaže Magnezijum bisglicinat, naravno kao i gvožđe i vitamin B12″, ističe Ćostić na kraju ragovora.

U čemu je tajna ovog suplementa?

Prema nekim procenama više od 80% stanovništva pati od nedostatka ovog važnog minerala koji može da dovede do ozbiljnih problema sa zdravljem. Magnezijum prati preko tri stotine biohemijskih procesa u telu. Nedostatak magnezija može da dovede do umora, problema s koncentracijom i nervozom. S nedostatkom mangezijuma naročito se suočavaju osobe koje su pod stalnim stresom. Uloga magnezijuma je veoma kompleksna. Između ostalog utiče na kardiovaskularni sistem, služi kao prevencija u slučaju srčanog udara, šloga, dijabetesa tipa 2, migrena, usporava starenje.

Čak i pored zdravog načina života i izbalansirane ishrane može se desiti da osoba ne unosi dovoljnu količinu magnezijuma. Razlog tome su zagađeno zemljište, korišćenja veštačkih đubriva i pesticida. Sve je to dovelo do toga da je koncetracija magnezijuma u biljkama drastično smanjena.

18.1-Magnezijum-blisglicinat

ORIGINALNI KANADSKI MAGNEZIJUM BISGLICINAT

Magnezijum bisglicinat koji je oblik magnezijuma koji se najviše apsorbuje. Naučno podržan od strane mnogih studija kako bi pomogao kod mnogih stanja i poboljšao opšte zdravlje.

Nije svaki oblik magenzijuma jednako efikasan

Prilikom izbora suplementa važno je obratiti pažnju na vrstu magnezijuma. U zavisnosti od kombinacije, postoje značajne razlike u apsorpciji i bioraspoloživosti. Mnogi suplementi ovog minerala na tržištu koriste jeftine oblike koji se slabije apsorbuju, teški su za stomak i izazivaju dijareju. Magnezijum bisglicinat obezbeđuje najviši nivo apsorpcije i bioraspoloživosti i smatra se idealnim za one koji žele da smanje njegov nedostatak.

Originalni preparat Magnezijum bisglicinat, kanadskog proizvođača „88 Herbs”, potpuno je čist, brzo se apsorbuje i lako se vari. On je najbolji oblik magnezijuma – superiorniji od citrata.

Marijana Rakić

Privatna arhiva