Prednosti vode za piće sa jabukovim sirćetom i sodom bikarbonom pre obroka

by | 18.06.2024
Prednosti vode za piće sa jabukovim sirćetom i sodom bikarbonom pre obroka

Da li znate da ovo piće sa jabukovim sirćetom i sodom bikarbonom pomaže u balansiranju pH želuca? I ne samo to nego se bori protiv žgaravice i poboljšava varenje.

Piće sa jabukovim sirćetom i sodom bikarbonom imaju mnoge zdravstvene prednosti. Verovali ili ne, rešenje za mnoge vaše svakodnevne probleme možete pronaći u sirćetu i sodi bikarboni.

Piće sa jabukovim sirćetom i sodom bikarbonom

Prirodna medicina pruža brojne mogućnosti za prevenciju raznih zdravstvenih problema, kao i za lečenje različitih stanja. Kada saznate sve što možete da uradite sa ovim jednostavnim lekom, poželećete da ga odmah počnete da koristite!

Benefiti jabukovog sirćeta i sode bikarbone

Jabukovo sirće nije samo preliv za salate i druga jela. To je takođe medicinski lek koji vam može pomoći u detoksikaciji i ponovnom balansiranju vašeg tela, kao i da ublažite ili lečite mnoge zdravstvene probleme. Da biste iskoristili njegove lekovite moći, morate se uveriti da je svež i da nije pasterizovan. Proces pasterizacije dovodi do toga da gubi mnogo svojih lekovitih svojstava i hranljive vrednosti.

Soda bikarbona se često koristi za lečenje gorušice. Međutim, sadrži i mnoge druge zdravstvene prednosti. Sa jabukovim sirćetom moći ćete da regulišete kiselost, a sodom bikarbonom možete regulisati alkalnost. Mešajući ih, možete da:

 • Uravnotežite pH vašeg tela kako biste se borili sa kiselinom, koja može izazvati hronične degenerativne bolesti.
 • Sprečite i lečite oralne probleme koji utiču na zube, gleđ i desni.
 • Oslobodite se toksina koji su se nakupili u telu zbog loše ishrane, kontaminacije ili stresa.
 • Poboljšajte proces varenja i sprečite gorušicu.
 • Poboljšajte prirodnu limfnu drenažu da biste poboljšali sadržaj vode u krvi i izbegli zadržavanje tečnosti.
 • Poboljšajte neravnotežu holesterola ili triglicerida.
 • Smanjite arterijsku hipertenziju.
 • Olakšajte dijetu za mršavljenje. Pomoći će u borbi protiv gladi i poboljšati varenje masti.
 • Poboljšava respiratorne probleme.

Kako se pravi piće sa jabukovim sirćetom i sodom bikarbonom?

Sastojci:

 • 6 kašika jabukovog sirćeta, nepasterizovano (60 ml)
 • 1 kašičica sode bikarbone, pogodne za konzumaciju (5 g)
 • 3 šolje vode (600 ml)

Ako ne možete da pronađete nepasterizovano jabukovo sirće ili vam se ne sviđa, možete ga zameniti sveže ceđenim sokom od limuna. Na ovaj način i dalje možete postići uravnotežen pH. Ovo je minimalna količina vode koja vam je potrebna. Možete ga povećati ako je potrebno.

Priprema: Mešajte sastojke u toploj vodi dok se soda bikarbona ne rastvori. Ovu mešavinu rasporedite na tri dela. Možete ga piti hladno, toplo ili toplo. Popijte čašu odmah nakon što ustanete, pre pranja zuba i najmanje pola sata pre doručka. Ovo je najvažnije u danu.

To je zato što je na prazan stomak vaše telo veoma prijemčivo za bilo koji prirodni lek i vi ćete umnožiti prednosti posta preko noći. Popijte još jednu čašu pola sata pre ručka.
Poslednja čaša dana treba da bude pola sata pre večere. Ovo možete ponavljati  narednih sedam dana ili samo popiti ujutru. Ako imate neke zdravstvene tegobe i pijete lekove, nemojte uzimati ovaj napitak dok se konsultujete lekara.

Valeriy_G / gettyimages.com