OSLOBODITE SE OTOKA BRZO I LAKO

by | 16.08.2021

Prirodne obloge od luka, sirćeta ili kupusa rešavanju problem

Ponekad nam najbolji lek stoji pred nosom, u kuhinji, prirodan je i efikasan protiv otoka i bola i bolji od mnogih farmaceutskih preparata. Saznajte koje prirodne obloge koristiti za otoke.
Postoji mnogo prirodnih lekova za sprečavanje ili smanjenje oticanja od povrede.
Za ublažavanje i potpuno otklanjanje uzme se koren ljiljana i belog sleza i kuva se u mleku dok ne postane gusto kao cicvara.
U smesu se doda kašika ulja, kašika domaćeg kvasca i nešto malo šafrana. Sve se dobro izmeša, debelo namaže na lanenu krpu i time obloži otok. Oblog treba da se drži dvanaest sati.
Izvrsno je sredstvo i obloga od skuvane crne rotkve kuvane u surutki. Ovakav oblog treba ostaviti nekoliko sati i ponavljati nekoliko dana.

Tvrdi otoci
Protiv otoka je dobro staviti so sa kvascem, medom, puterom i svinjskim salom zajedno pomešano.

Hladne obloge
U prva 72 sata nakon akutne povrede, stavljanje hladnih obloga na povredu je najbolje što možete uraditi kako biste smanjili otok od udarca. Hladne obloge umrtvljuju nerve, što će smanjiti otok od udarca i upale.
Obloge za otok se prave jednostavno. Zamotajte u peškir nekoliko kockica leda i prislonite peškir na povređeno mesto. Držite ga oko deset minuta. Ponavljajte postupak na svaka tri do četiri sata.

Kurkuma
Kurkuma je odličan prirodan lek za otoke. Kurkumin u kurkumi sadrži antioksidanse i deluje protivupalno. Ublažava bolove i otoke.
Napravite pastu tako što ćete izmešati dve kašike kurkume u prahu i jednu kašiku kokosovog ulja. Utrljajte ovu pastu na otok i sačekajte da se osuši. Isperite toplom vodom. Ponavljajte postupak dva do tri puta dnevno, dok otok i bol ne nestanu.

Crni luk
Obloga od crnog luka za otok je najpoznatiji prirodan lek kod nas i pravi se veoma jednostavno. Naseći crni luk na što tanje kolutove, staviti na otok i uviti zavojem ili čistom krpom.

Obloge od sirćeta
Sirće, koje je sačuvalo najbolje sastojke iz jabuke, podstiče vaš metabolizam i cirkulaciju. U lavor sa toplom vodom, koja seže do iznad zglobova, dodajte dve do tri šoljice jabukovog sirćeta (zavisno od količine vode). Potopite stopala sve dok ne osetite da su potpuno opuštena. Stopala, zatim, nemojte brisati peškirom već pustite da se sama osuše na vazduhu.

Obloge od kupusa
Najpre sa listova uklonite krute žile pa listove stavite između dva papirnata ubrusa. Po njima pređite valjkom za testo. Stavite listove na zglob i obmotajte kompresijskim zavojem. Oblogu od kupusa možete držati nekoliko sati ili čak preko noći.