MOĆAN PRIRODAN ANTIBIOTIK

by | 18.11.2021

Tinktura koju sami pravite jača imunitet, pomaže da se reguliše kiselo-alkalna ravnoteža i odličan je probiotik

Tinktura koju sami pravite jača imunitet, pomaže da se reguliše kiselo-alkalna ravnoteža i odličan je probiotik. Deluje antigljivično, antibakterijski, antimikrobno i antivirusno.
Sastojci: Sveža papričica habanero (ili najljući biber koji možete pronaći), glavica belog luka, koren đumbira, koren rena, nerafinisano jabukovo sirće, po želji možete dodati i ljutu papričicu (Cayenne Pepper) i koren kurkume.
Priprema: Ovaj tonik se priprema kao i sve tinkture: Ispunite čašu sa biljkama i dodajte još sedam centimetara sirćeta. Ostavite tonik na tamnom mestu barem dve do šest nedelja, što duže stoji biće jači.
Trebaće vam velika tegla da možete napraviti veliku količinu.
Oljuštite i naseckajte povrće. Neki ljudi ga stave celog, drugi izrežu ili obrade. Na vama je koliko male komade želite, ali nikako mleveno. Komade iskoristite kasnije u supi.
Stavite sve sastojke u veliku teglu i potpuno pokrijte sa jabukovim sirćetom tako da sirće pliva tri prsta iznad nivoa bilja i povrća. Višak sirćeta je stavljen zbog širenja povrća.
Postavite čvrsto poklopac i držeći ga na mestu protresite tonik tako da se izmeša.
Dodajte više sirćeta, ako je potrebno. Možete pustiti da odstoji nekoliko nedelja, a dobro ga je svakodnevno i protresti.
Zbog jednostavnosti korišćenja, procedite tinkturu. Uzmite gazu ili neku maramicu, veliku činiju i cediljku od nerđajućeg čelika da se uklopi sa činijom.
Stavite cediljku u činiju i prekrijte cediljku gazom. Sipajte sadržaj tegle u cediljku. Uzmite ravan predmet, nešto kao tanjir, i pritisnite mešavinu da preostali sokovi izađu napolje.
Tonik možete sipati u male tegle ili možete isprati veliku teglu i držati ga u njoj. Zatamnjene flaše se preporučuju za pohranjivanje tinkture jer smanjuju svetlost.
Pohraniti na tamno, hladno mesto. Ostatke komposta možete zamrznuti ili dodati supama i drugim jelima.
Doziranje
Nakon što je tonik spreman, možete početi svakodnevno da ga pijete ili po potrebi kod probave, imuniteta i za druge bolesti.
Zapamtite, ispijate jako moćne trave i začinsko bilje, tako da će i ukus biti takav. Možete dodati malo meda.
Pobrinite se da pijete dosta vode tokom dana.
Uzimajte preventivno oko pola decilitra dnevno. Ako se borite protiv infekcije ili prehlade, možete uzeti do pet ili šest doza dnevno.