Kako ukloniti strije? Isprobajte recepte s alojom i ricinusovim uljem

by | 23.02.2024
Kako ukloniti strije? Isprobajte recepte s alojom i ricinusovim uljem

Normalno je da želite da učinite strije nevidljivim kako biste izgledali bolje jer se, iako je to nešto prirodno, stvara problem mnogim ženama. Često to može uticati na samopouzdanje.

I aloe vera i ricinusovo ulje su veoma efikasni sastojci kada je u pitanju smanjenje strija i poboljšanje njihovog izgleda. Iako se često veruje da su one češće kod žena, istina je da i muškarci mogu imati strije. Naravno, potrebno je razjasniti da svi ljudi nemaju istu vrstu strija.

Kako ukloniti strije?

Nekim ljudima izgledaju crvene, a drugima bele. S druge strane, neki mogu imati površne, odnosno plitke, dok ih drugi mogu imati kao vrlo uočljive brazde. Bez obzira na to vrstu strija imte, postoje neki prirodna sredstva koja vam mogu pomoći da smanjite.

Kako ricinusovo deluje na strije?

Ricinusovo ulje može da vam pomogne da uklonite strije. Osim toga, ono se u kozmetičkoj industriji koristi protiv fleka na koži, bora i akni.

Način korišćenja ovog tretmana je veoma jednostavan. Naravno, važno je da ricinusovo ulje bude što prirodnije kako bi se postigle željene koristi.

Ono što ćete uraditi je da stavite malo ulja u ruke i zagrejete između dlanova pre nego što ga nanesete na strije. Nežno masirajte oko oko 5 ili 10 minuta. Nakon toga, umotate taj deo tela pamučnom krpom.

Da biste poboljšali efekte, možete dodatno umotati taj deo tela toplim peškirom. Ovaj tretman trebalo bi da radite tri puta nedeljno tokom mesec dana.

Isprobajte aloju

Aloe vera gel je još jedan prirodni proizvod koji se često koristi za pravljenje raznih proizvoda za negu kože, pa čak i za strije. Može se koristiti na mnogo načina, ali neke od najboljih opcija su sledeće:

Isecite stabljiku biljke, uklonite gel. Umasirajte ga na strije i ostavite da najmanje 15 minuta. Ako želite možete i da ga nanesete uveče pred spavanje, ostavite da deluje preko noći i ujutru isperete. Napomena: Koristite gel iz biljke starije od 1 godine. U suprotnom, biljka neće biti dovoljno razvijena. Treba napomenuti da, ako nemate gel iz sveže biljke, možete da ga kupite.

Saveti

Da bi vaš cilj bio ostvaren do leta, odmah krenite s ovim tretmanima. Stoga je važno da budete uporni. Primena ricinusovog ulja ili aloe vere danas će nam biti od male koristi ako se ne setimo da ga ponovo upotrebimo do sledeće nedelje ili dve nedelje kasnije. Kao i svaka krema ili tretman, bez konzistencije neće biti rezultata.

Ukoliko patite od nekog kožnog oboljenja (dermatitis, psorijaza i sl.), najbolje je da se konsultujete sa dermatologom pre primene bilo koje vrste kućnog lečenja. Ovo će vam pomoći da sprečite alergijske reakcije i druge zdravstvene probleme.

lavizzara / gettyimages.com