Kako ukloniti mrlje od duvana sa prstiju: Isprobajte 3 efikasna sredstva

by | 30.06.2024
Kako ukloniti mrlje od duvana sa prstiju: Isprobajte 3 efikasna sredstva

Mrlje od duvana na prstima su čest problem za pušače, što često dovodi do žućkastih ili smeđih promena boje. Evo kako da ih uklonite sredstvima koje već imate u kući.

 

Mrlje od duvana na prstima mogu biti uporne, ali postoji nekoliko efikasnih metoda za njihovo uklanjanje. U nastavku ćemo vam objasniti kako da uklonite mrlje od nikotina i to da jednostavnim sredstvima.

Šta uzrokuje mrlje od duvana na prstima?

Nije iznenađujuće da je glavni uzrok mrlja na prstima nikotin. Pored toga, ako ste pušač, katran u cigaretama je takođe glavni krivac za ove mrlje. Intenzitet mrlja od nikotina na prstima može varirati u zavisnosti od učestalosti pušenja i vrste cigareta koje se koriste.

Kako ukloniti mrlje od duvana na prstima?

Neke manje ozbiljne mrlje od nikotina na prstima mogu se očistiti i ukloniti korišćenjem jednostavnih kućnih sastojaka poput limunovog soka i jabukovog sirćeta koji se mogu koristiti za stvaranje efikasnih rešenja za čišćenje.

Jabukovo sirće

Jabukovo sirće je visoko cenjeno kao svestran lek za razne zdravstvene probleme. Za sada, naš fokus će biti na njegovoj efikasnosti u suočavanju sa žutim mrljama na prstima!

Natopite jabukovo sirće u vatu, kuhinjsku rolnu ili mali peškir. Nežno utrljajte jabukovo sirće u mrlje od duvana na prstima i ostavite oko 10 minuta. Isperite ruke i prste toplom vodom da biste uklonili sirće sa kože. Zatim osušite čistim peškirom.
Možda ćete morati da ponovite postupak nekoliko puta da biste u potpunosti uklonili mrlje od nikotina na prstima. Ovo može potrajati i do nedelju dana, ali obavezno dajte rukama dovoljno vremena pre nego što ponovite postupak.

Sok od limuna

Limunov sok je malo bolji u uklanjanju mrlja od duvana sa prstiju, zbog povećanja limunske kiseline, koja je prirodno sredstvo za izbeljivanje koje će rastvoriti sve mrlje. Osim toga, miriše mnogo lepše!

Međutim, ako ste skloni osetljivoj koži, ovaj lek možda nije najbolje rešenje za vas.Prepolovite veći limun i iscedite sok u činiju. Namočite vatu ili mali peškir u sok. Nežno utrljajte sok u mrlje od nikotina i nastavite da trljate oko 10 minuta.
Operite ruke toplom vodom, a zatim ih dobro osušite čistim peškirom.

U zavisnosti od toga koliko su vam prsti umrljani, možda ćete morati da ponovite postupak nekoliko puta. Jače zaprljanim prstima može biti potrebno nekoliko sati da se mrlje potpuno uklone. Međutim, pobrinite se da ostavite dovoljno vremena između čišćenja kako biste omogućili vašoj koži da se oporavi.

Pasta za izbeljivanje zuba

Većina pasta za zube za izbeljivanje sadrži sodu bikarbonu, koja je još jedno odlično prirodno sredstvo za izbeljivanje koje će rastvoriti mrlje. Pronađite pastu za izbeljivanje zuba koja sadrži sodu bikarbonu, a zatim zagrejte ruke toplom vodom da otvorite pore.

Stavite malo paste za zube na svaki prst pazeći da pokrijete sve mrlje.
Koristeći četkicu za zube sa mekim vlaknima, utrljajte pastu za zube u prste u malim krugovima, pazeći da uđete u sva zamrljana područja na prstima.
Radite to oko 2-3 minuta, a zatim isperite toplom vodom i osušite čistim peškirom.
Kao i kod drugih metoda, možda ćete morati da ponovite postupak nekoliko puta da biste postigli željeni efekat.

Najbolja opcija – prestanite pušiti i smanjite unos nikotina

Pušenje je gadna navika koja dolazi sa mnogim užasnim nuspojavama, uključujući prste umrljane nikotinom. Zato preporučujemo prestanak pušenja.

Nattakorn Maneerat / gettyimages.com